5116544654984

Kamu ve özel sektör  kuruluşlarıyla ülkemizin ihtiyaçlarına cevap veren proje bazlı iş birlikleri yapan Kırıkkale Üniversitesi ile ordumuzun stratejik öneme sahip birimlerinden olan Mühimmat Islah, Geliştirme ve Yenileştirme Merkezi (MİGYEM) arasında bugüne kadar yapılan ortak çalışmaları değerlendirmek ve ihtiyaç duyulan alanlarda yeni iş birliklerine adım atmak üzere toplantı yapıldı.

649798457978464

MİGYEM’de yapılan toplantıya Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Kırıkkale Üniversitesi Rektörümü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Sedat Aktan, Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisi (MAAT) Müdürü Mühimmat Albay Murat Gözütok, MİGYEM Müdürü Mühimmat Albay Şaip Şahin, Ana Depo Komutanı Mühimmat Yarbay Yaşar Atacan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Payidar Akgüngör, Prof. Dr. Ayşe Ülkü Metin, Prof. Dr. Osman Bican, Doç. Dr. Hayri Yaman, Doç. Dr.. Zühtü Onur Pehlivanlı ve Dr. Öğr. Üyesi Faruk Ulamış katıldı.

45648461984

Ülkemizin önemli bir birliği olan Mühimmat Komutanlığı ve ona bağlı birimlerle bugüne kadar uyum içerisinde çok sayıda ortak çalışma yaptıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, her iki tarafın kıymetli çabalarıyla kurumlar arasında bağların pekiştiğini ve ülkemize değer katan çıktılar elde edildiğini ifade etti. Rektör, teknolojik rekabetin üst düzeyde olduğu ve her gün yeni teknolojilerin geliştirildiği savunma sanayi alanında devletimizin ve milletimizin gözbebeği ordumuza akademik bilgi ve becerimizle, teknik imkanlarımızla her zaman destek olmaya hazır olduklarını ifade etti. İş birliğinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektörümüz, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş’a ve askeri personele teşekkürlerini iletti.

9798465498746549874

Bugüne kadar ortak yapılan çalışmaların değerlendirildiği, mühimmat açısından ordumuzun gelecek vizyon ve hedefleri doğrultusunda yapılabilecek iş birliklerinin görüşüldüğü toplantıda Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, samimi destekleri için Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan başta olmak üzere çalışmalara katkı sağlayan öğretim üyelerimize teşekkür etti.

784657984654615264987

Toplantı sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi