Kırıkkale Üniversitesi, 2024 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tercih sonuçlarına göre büyük bir başarıya imza attı. Akredite bölüm ve fakülteleri ile ulusal ve uluslararası projelerle büyümeye devam eden üniversitenin, lisans ve önlisans programları için ilan edilen 5698 kontenjanının 5643'ü doldu. Böylece kontenjanların ortalama doluluk oranı %99,03 oldu.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Kırıkkale Üniversitesi'ni ve şehri tercih eden öğrencilere ve ailelerine teşekkür ederek, "2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Ailemize katılan gençlerimize verdiğimiz sözleri yerine getirmek ve Yakın Geleceğin Büyük Türkiye'si vizyonuna katkı sağlayan projeleri birlikte gerçekleştirmek için 7/24 çalışmaya devam edeceğiz. 16 Eylül'de öğrencilerimizle bir araya gelmek için sabırsızlanıyoruz," dedi.

Kırıkkale Üniversitesi’ne kayıt hakkı kazanan öğrenciler, kayıt işlemlerini 19-21 Ağustos 2024 tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Elektronik kayıt yaptıramayanlar ise 19-23 Ağustos 2024 tarihlerinde, Merkez Yerleşkesi'ndeki Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı'nda bulunan kayıt bürosuna gelerek işlemlerini tamamlayabilecekler. Kayıt işlemleriyle ilgili detaylı bilgi, üniversitenin resmi web sitesinde yer alıyor.

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi