1231321265446523

Kırıkkale Üniversitesi ve Türkiye Binicilik Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen II. Atçılık Akademik Çalıştayı, Rektörlük Senato Salonu’nda yapılan açılış programı ile başladı.

Programa Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Önder Karaeş, Geleneksel Atlı Sporlar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İbrahim Kurban, Atçılık ve At Antrenörlüğü Programı olan üniversitelerden akademisyenler katıldı.

4564564651321546

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, açılış ve selamlama konuşmaları ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, “Sayın Rektörüm, Sayın Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanım, Sayın Genel Sekreterim ve değerli hocalarım II. Atçılık Akademik Çalıştayımıza hoş geldiniz. Çalıştayımızın ilkini Binicilik Federasyonunun katkılarıyla Kocaeli’de yapmıştık. Sayın Rektör Hocamızın desteğiyle ikincisine ev sahipliği yapıyoruz. Çalıştaydan elde edeceğimiz çıktıların öğrencilerimize ve bizlere faydalı olmasını dilerim. Üniversitemizde ve şehrimizde sizleri ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Katılımınız için teşekkür ederim.” dedi.

2115464321

Program, Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Önder Karaeş’in konuşması ile devam etti. Önder Karaeş, konuşmasında, “Kırıkkale Üniversitesine ev sahipliği için teşekkür ediyorum.13 üniversitenin katılımı ile ilk çalıştayımızı Kocaeli’de yaptık ve sonrasında bazı önemli değişim ve gelişmeler oldu. Akademi ile Türkiye Binicilik Federasyonunun yakın çalıştığı bir döneme adım attık. İlk çalıştayda elde ettiğimiz güzel sonuçların bugün yaptığımız gibi çalışmalarla artarak devam edeceğine inanıyorum. Başkanımız Sayın Hasan Engin Tuncer’e bize bu yolu açtığı için teşekkür ederim.” dedi.

45465

Çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, ''Hepiniz hoş geldiniz. Benim hayatımda en önem verdiğim konulardan birisi akademik iş birlikleridir. Göreve geldiğim günden  beri eksiklikleri tespit ettik. En önemli eksiğin antrenör eksikliği olduğunu gördük. Antrenörlerle akademik iş birliği yapılmamış. Camianın kalitesini artırmak için neler yapabileceğimizi düşündük. Sektör meclislerimize gidiyoruz. 3 sene sonra karşımıza çıkabilecek sorunları bugünden karşılayalım istiyoruz. Yanlışları kökten düzeltmemiz gerekiyor. Sizlerin yapmış olduğu bu güçlü çalışmaların sonucunda güzel bir rapor çıkaracağız ve YÖK'ten geçireceğiz. Bakanlığımız, Üniversitemiz ve Federasyonumuz arasında iş birliğini sağlayacağız. Bundan sonraki çalışmalarımızda staj ve burs üzerine olacak. Atçılığın ve biniciliğin arkasında çok farklı ekonomik denklemler var. Hollanda, Almanya, Fransa vb. ülkelerde at yetiştiriciliği ve ihracat gelirleri çok üst noktalarda. Bu ülkelerde at yetiştiriciliği ve ihracatı ülke gelir sıralamasında bazen iki bazen üçüncü sırada yer alıyor. Ülkemize çok katkısının olacağını düşünüyorum. Hepinize katıldığınız için teşekkür ediyorum.”dedi.

4561

Çalıştaya ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, “Kıymetli başkanım ve değerli hocalarım hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Hafta sonu olmasına rağmen Kırıkkale’ye ve Üniversitemize geldiniz, şeref verdiniz. Hasan Engin Bey, ekibiyle çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. Tabii ki bu çalışmalarda Genel Sekreterimiz Önder Beyin önemli katkıları var. Gerek atçılık ve binicilik, gerekse ülkemiz açısından bu çalışmaları değerli buluyorum. Burada 36. yılım. Her bölüm ve programımızın yılda en az bir kere sektörle çalışmalar yapması gerekiyor. Bilgi ve beceriyi öğrencilerimize en iyi şekilde verebilmek için  teorik eğitimin yanında mutlaka öğrencilerimizin çalışma alanlarını yakından tanıyacakları uygulamalara dahil olması gerekiyor. Türkiye Binicilik Federasyonu’nun akademi ile iş birliği yapması bu nedenle büyük önem arz ediyor. İnşaallah bugün olduğu gibi yaptığımız ve ilerleyen süreçte yapacağımız ortak çalışmalardan güzel sonuçlar elde edeceğiz. Ayrıca atın Türk tarihinde, kültür ve mitolojisinde de önemli bir yeri var. Bu açıdan da atçılık üzerine yapacağımız çalışmaların değerli olduğunu, bu kültürün tanıtılmasına önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Hippoterapi (at destekli terapi) özel gereksinimli bireylerin tedavisinde kullanılan bir terapidir. Şehrimizdeki özel gereksinimli çocuklarımıza yönelik yaptığımız etkinliklerde çocuklarımız sanat ve spor etkinliklerine ek olarak ata da biniyorlar. Bu da şehrimize sosyal katkı sağladığımız ve ailelerden çok güzel geri dönüşler aldığımız alanlardan bir tanesi. Federasyonun akademi ile iş birliği yapması teorinin ile pratikle pekişmesine, öğrencilerimizin mezun olmadan sektörü yakından tanımalarına vesile olacaktır. Katılımınız için sizlere teşekkür ederim. Ortak çalışmalara verdiği önem ve destekleri için de Başkanımız Hasan Engin Bey’e ayrıca teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

32145644654

Program, katılımcıların kendilerini tanıtması, çalıştayla ilgili düşünce görüşlerini paylaşması ile devam etti.

Programda kısa bir konuşma yapan Geleneksel Atlı Sporlar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İbrahim Kurban, federasyon bünyesinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Dr. Kurban, çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek verimli bir çalıştay olmasını diledi.

41232154

Konuşmalar sonrasında Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer'e teşekkür ederek çini vazo, Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Önder Karaeş’e ve Geleneksel Atlı Sporlar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İbrahim Kurban'a ebru tablosu hediye etti.

123145644126

İbrahim Kurban,  Kırıkkale Üniversitesi Rektörüne  ve Hasan Engin Tuncer'e teşekkür ederek çini Türk kahvesi fincan seti hediye ederken Türkiye Binicilik Federasyonu Genel Sekreteri Önder Karaeş’e plaket verdi.

12313645464

Açılış programı, fuaye alanında verilen ikram ve hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

Açılış programı sonrasında çalıştayın “Çekirdek Eğitim Programı Eğitim Komisyonu Süreç Değerlendirmesi” konulu ilk oturumuna geçildi.

5 oturumdan oluşan ve 2 gün sürecek olan çalıştay, genel değerlendirme ve Kırıkkale gezisi ile son bulacak.

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi