Kırıkkale Üniversitesi, 2024 Yılı YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında, eğitimde, mekânda ve sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirlik alanında gösterdiği başarılarla ödüllendirildi. Üniversite, Engelsiz Üniversite Bayrakları ve sertifikalar kazandı.

Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler Enstitüleri, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Türkiye Yüzyılı Kongre Merkezi ve Merkez Kampüs, mekânda erişilebilirlik konusundaki başarılı çalışmaları nedeniyle Turuncu Bayrak ile ödüllendirildi. Eğitim Fakültesi, geçtiğimiz yıllarda aldığı Mavi Bayrak'ı bu yıl Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Özel Eğitim Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği bölümleri için Engelsiz Program Nişanı ile taçlandırdı.

Güzel Sanatlar Fakültesi, Turuncu Bayrak adaylığına hak kazanırken, Tıp Fakültesi hem Turuncu Bayrak hem de Yeşil Bayrak adaylığına layık görüldü. Kırıkkale Meslek Yüksekokulu ve Merkez Kampüs ise Mavi Bayrak adaylığıyla ödüllendirildi.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Senato Salonu’nda düzenlenen törende, erişilebilir kampüs çalışmalarına verdikleri önemden bahsederek, bu başarının elde edilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu yıl Engelsiz Üniversite Ödülleri'ne 112 üniversiteden 1709 başvuru yapılmış olup, 76 üniversite toplam 319 bayrak kazandı. Bu bayraklardan 228'i mekânda erişilebilirlik için Turuncu Bayrak, 55'i eğitimde erişilebilirlik için Yeşil Bayrak, 36'sı ise sosyokültürel faaliyetlerde erişilebilirlik için Mavi Bayrak olarak verildi.

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi