Kaplan’dan Sert Eleştiriler

Yerel idareler seçimlerinin ardından Kırıkkale'de ilk kez AK Parti'den Kırıkkale Belediye yönetimine yönelik sert eleştiriler geldi. AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Cumhuriyet Halk Partili Kırıkkale Belediye yönetimini "acımasızlık" ve "vicdansızlık" ile suçladı.

Kaplan, yaptığı açıklamada, "Susalım dedik, bekleyelim dedik, izleyelim dedik, hemşehrilerimizin huzurunu kaçırmayalım dedik, ama canımıza tak etti! Bu nasıl bir acımasızlıktır, bu nasıl bir vicdansızlıktır?" diyerek, belediye personeline yönelik uygulamalara sert tepki gösterdi. Kaplan, kadrosu büro personeli olan çalışanların koruyucu ekipman olmadan zor koşullarda çalıştırıldığını ve yıllık izin haklarının kullanılmasına izin verilmediğini dile getirerek, yapılan bu uygulamaların mobbing olduğunu ifade etti.

Bozdağ’dan Kaplan’a Yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ ise Milletvekili Kaplan’ın eleştirilerine yanıt verdi. Bozdağ, "Etik değerler" ve "vicdan" gibi kavramların bazılarına yeni gelmiş olduğunu ima ederek, 2017'de işten çıkarıldığı için belediye binasına çıkıp intihar girişiminde bulunan bir belediye personelini ikna eden kişinin Ahmet Önal olduğunu hatırlattı. Bozdağ, o dönemde sessiz kalanların bugün bu konularda konuşmaya başladığını belirtti.

Bozdağ, sözlerini "Siz onu bırakın da, mülteci yığını yaptığınız şehirlerin hesabını verin. Açlığa mahkum ettiğiniz emekliye hesap verin. Size söylenecek çok söz var ama biliyorum ki yarısından fazlası boşa gidecek, israf olacak. En iyisi tasarruf tedbirleri kapsamında nefesimizi boşa harcamayalım" diyerek bitirdi. Ancak bir konuda Milletvekili Kaplan'a hak verdiğini ifade eden Bozdağ, "Takdirin Kırıkkale kamuoyunda olduğunu" ve seçmenlerin bu takdirlerini dört ay önce yaptıklarını hatırlattı.

Kaynak: Haber Merkezi