Bayan Muhtarlar Dayanışması

Kırıkkale'de bu seçimde ilginçliklerden bir tanesi de bayan muhtar adayı sayısını fazla olması.

Kırıkkale'de sayıları yaklaşık 20'ye ulaşan bayan muhtar adayları kendi aralarında bir araya gelerek şehrin yönetimine bayan olarak talip olduklarının mesajını verdiler.

Özel bir kafeteryada bir araya gelerek önce yemek yiyen ardından da karşılıklı tanışan bayan muhtar adaylarının medeni cesareti kamuoyuyla takdir topladı.

Kırıkkale'de bayanların fikirlerinin alınmasını İl genel ,Belediye Meclis ve belediye başkanlığında artık bayanların da söz hakkı olması gerektiğini ifade eden bayan muhtar adayları Kırıkkale'nin mahallelerine artık bayan eli değmesi gerektiğinde görüş birliğine vardılar.

Kırıkkale'deki bayan muhtar adayları mahallelerinde rekabet içerisinde olmalarına rağmen demokrasinin gereği hoşgörü içerisinde seçim için çalışıyorlar.

Bayan muhtar adayları toplantının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Ahmet Önal'ı topluca ziyaret ederek Kırıkkale'de bayanların fikirlerine öncelik verilmesi ve yerel siyasi makamlarda bayanları görmek istediklerini ifade ettiler.

Kaynak: Haber merkezi