Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA), çizgi film sanatını meslek edinmek isteyen Kırıkkale ve çevre illerdeki bireyler için ücretsiz online çizgi film eğitimi düzenliyor. 12 hafta sürecek olan bu programda katılımcılar, animasyonun farklı yönleriyle tanışacak ve çizgi film sektöründe mesleki gelişim imkânı bulacaklar.

Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde illerinden katılım sağlayabilecek olan bireyler, 4 ülkeden 4 eğitmenle çalışma fırsatına sahip olacaklar. Karakter Tasarımı, Animasyonda Arka Plan, Animasyonun 12 Prensibi ve Çizgi Film Tarihi gibi konuların ele alınacağı eğitim, Hamed Akrami, Fen Tsai, Isobel Stenhouse ve Fatih Küçük gibi alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek.

Kırıkkale’de ikamet edenler için büyük bir fırsat olan bu eğitim programı, animasyonun temel prensiplerinden çizgi film tarihine kadar geniş bir yelpazede bilgi sunuyor. Programı başarıyla tamamlayan ve çalışmalarında öne çıkan 3 katılımcı, 2025 yılında düzenlenecek Uluslararası The Cartoon Mill Çizgi Film Festivali'ne ücretsiz katılım hakkı elde edecek. Ayrıca, eğitim sonunda tüm katılımcılara sertifika verilecek.

Dersler, 2 hafta boyunca cumartesi ve pazar günleri Zoom üzerinden gerçekleştirilecek olup, başvurular 29 Eylül'e kadar devam edecek. Program, Kırıkkale’de çizgi film sanatını meslek edinmek isteyen bireyler için büyük bir fırsat sunuyor.

Kaynak: İHA