Kırıkkale İl Müftülüğü Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu öğrencileri ile Nokta Camii Gençlik Merkezi öğrencileri, Kırıkkale Üniversitesi kampüs alanında düzenlenen kampta bir araya geldiler. Cuma günü kız öğrencilerin, Cumartesi günü ise erkek öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen kamp programı, izcilik konusunda uzman hocaların ve izcilik eğitimi alan Kur’an Kursu öğreticilerinin rehberliğinde düzenlendi.

Kamp boyunca öğrenciler, okçuluk dersleri, haritada yer-yön bulma etkinliği, kamp ateşi yakma, ilahi ve marş söyleme gibi çeşitli aktivitelerle hem eğlendiler hem de izcilik faaliyetleri hakkında bilgi edindiler. Günlük eğitimlerini kamp alanında sürdüren öğrenciler, namazlarını cemaatle kıldılar ve gece vakitlerinde gökyüzü ve evreni tefekkür ettiler.

Kamp etkinliğine katılan Kırıkkale İl Müftüsü Mustafa Topal, kamp ateşini yakarak öğrencilerle bir araya geldi. Müftü Topal, düzenlenen kamp programının hem görevliler hem de öğrenciler için hayırlara vesile olmasını diledi ve katkı sağlayan tüm görevlilere ve katılan öğrencilere teşekkür etti. Ayrıca, kamp programını ziyaret eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan ve İslami İlimler Fakültesi öğretim üyelerine de teşekkürlerini iletti.

Geceyi çadırlarda geçiren öğrenciler, sonraki sabah kamp alanından ayrıldılar ve kamptan kazandıkları deneyimlerle evlerine döndüler.

Kaynak: Kırıkkale İl Müftülüğü