IMG-20231029-WA0074Kırıkkale'de geniş katılımlı kutlama

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kırıkkale'de son derece geniş katılımlı kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nın yanındaki Fevzi Çakmak Caddesi'ne kurulan Bayram alanına vatandaşlar geçtiğimiz yıllara oranla daha ayrı bir ilgi göstererek Cumhuriyet'in 100. yılına katılımları ile ayrı bir destek verdiler.

DUYGUSAL PİYESLER

IMG-20231029-WA0076

Cumhuriyet Bayramı selamlama törenin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü öğrencileri tarafından hazırlanan ve milli mücadeleyi anlatan piyesler canlandırıldı .Şiirler okundu .Okullar resmi geçit töreni yaptı.

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yapmış olduğu konuşmada Cumhuriyet'in Türk Milletinin ortak paydası, ortak geleceği ve ortak değeri olduğuna vurgu yaptı.

Vali Mehmet Makas konuşmasında;

Bugün, tarihimizin en anlamlı günlerinden birini yaşıyoruz. 7 düvele karşı mücadele ederek kazandığımızın Cumhuriyetimiz 100. yılını birlikte idrak ediyoruz.

Bu anlamlı günde, öncelikle; binlerce yıllık şanlı tarihimiz boyunca her zaman yeniden doğuşlara ve şanlı yürüyüşlere imza atmış olan, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere şanlı ecdadımızı, kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.

Kırıkkaleli hemşerilerimin, masum yüzlü sevgili çocuklarımız ve yarınımız olan sevgili gençlerimiz;

 Cumhuriyet Bayramı'nızı içtenlikle kutluyor, sizleri; en kalbi duygularla sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

KAHRAMANLARIN ESERİ

Kahraman Türk Milleti tarihinden bu yana kadar bayrağı, vatanı, bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için hiçbir bedel ödemekten kaçınmamıştır. Türk Milleti 1923 yılında şehitlerin aziz kanıyla yeni bir devlet kurmayı başarmış ve tüm kara bulutları dağıtıp düşmana bu ülkenin geçilemez olduğunu göstermiştir. “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz!" emriyle ayağına vurulan asırlık zincirleri parçalayan milletimizin bu destansı mücadelesi azimle dolu bir geçmişi temsil etmektedir.

ASIRLIK MÜCADELE'NİN ÜRÜNÜ

Dünya politikasında ve ekonomisinde söz sahibi olmak ve her alanda büyüyen, gelişen Türkiye için adalet, merhamet ve iyilik değerleri ile insanlığa ve mazluma çare olmaya var gücümüzle çalışmak; verilen asırlık mücadelelerin ardından kazanılan bu zaferlerin devam etmesi adına çok önemlidir.

Bugün, cumhuriyetin ruhuna uygun bir şekilde devletin sahibinin millet olduğu gerçeğini hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadan her alanda bu mücadeleyi sürdürme sorumluluğunu omuzlarımızda hissediyor, Millet olarak Türk’ün çağına Türkiye yüzyılına emin adımlarla ilerliyoruz.

 Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal olmak üzere istiklalimizi ve istikbalimizi borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, Cumhuriyet Bayramı’mızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Editör: Müjgan BARIŞ