Kırıkkaleli vatandaşlar, 2024 yılında internet altyapısının yetersiz olduğunu öne sürerek tepkilerini dile getirdi. Vatandaşlar, "İnternet hepimizin hayatına girdi ve hayatlarımızdaki önemi çok yüksek. Fakat internet altyapıları Kırıkkale'de adeta çağ dışından kalma" diyerek şikayetlerini belirtti.

Bazı mahallelerde fiber internetten yararlanan vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirirken, özellikle merkezi bölgelerde internet sağlayıcı kabloların apartmanların görünür yerlerinden geçmesi hem estetik açıdan hoş olmayan bir görüntü oluşturuyor hem de düşük performansa sebep oluyor.

Vatandaşlar, "Çocuklarımız internetin sürekli kopmasından, düşük internet indirme ve yükleme hızından her gün şikayet ediyor. Gerekli yerlere başvurduk, gelip mahalleleri inceliyorlar fakat gereğini yapmıyorlar. Bu bir su sorunu kadar büyük bir sorun değil fakat internetin yavaşlığı da hayatımızı aksatıyor. Bazı vatandaşlarımız evlerinde home office olarak internet üzerinden çalışıyor," diyerek yetkililere seslendi.

Kırıkkale'deki internet altyapısının iyileştirilmesi konusunda adımlar atılmadığını ifade eden vatandaşlar, sorunlarının bir an önce çözülmesini bekliyor.

Kaynak: Haber Merkezi