Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı, il genelinde huzur ve güvenin devamını sağlamak, vatandaşların güvenliğini temin etmek ve uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere aralıksız olarak devam ediyor. Haziran 2024 ayında gerçekleştirilen operasyonlar ve elde edilen sonuçlar kamuoyu ile paylaşıldı.

Asayiş Olaylarıyla Mücadele

Asayiş olaylarıyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda, 5 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 5 adet kurusıkı tabanca ve 387 adet çeşitli çapta fişek ele geçirildi. Bu olaylarla ilgili olarak 10 şahıs hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca, 120.374 şahıs sorgulandı ve 371 aranan şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslardan 16'sı, kesinleşmiş hapis cezası bulunması nedeniyle cezaevine teslim edildi.

Narkotik Olayları

Narkotik olayları kapsamında ise, 172 gram esrar, 122 gram metanfetamin, 17 gram bonzai ve 967 adet sentetik ecza (hap) ele geçirildi. Bu olaylara karıştığı tespit edilen 35 şahıs hakkında uyuşturucu madde bulundurmak/kullanmak ve ticareti suçlarından adli işlem başlatıldı ve 1 şahıs tutuklandı.

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı, il genelinde suçun önlenmesi, faillerin yakalanması ve uyuşturucuyla mücadele çalışmalarını halkın güven ve desteğiyle aralıksız ve kararlılıkla sürdüreceğini belirtti.

Kaynak: Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı