Kırıkkale Valisi Mehmet Makas başkanlığında, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, 2024 yılında yürütülen çalışmaların değerlendirilmesi yapılırken, 2025 yılı için yeni projeler ve stratejiler ele alındı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yol Haritası Belirlendi

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, toplantıda “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ulusal Eylem Planları ve İl Eylem Planı” kapsamında 2024 yılında gerçekleştirilen faaliyetleri sundu. 2025 yılı için farkındalık çalışmaları, rehabilitasyon süreçleri ve toplumsal bilinçlendirme projeleri görüşülerek yeni yol haritası belirlendi.

Vali Makas: "Kadının Toplumdaki Yeri Kutsaldır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen “2025 Aile Yılı” çerçevesinde, kadına yönelik şiddetle mücadelede daha etkin adımlar atılacağını belirten Vali Mehmet Makas, "Cennet annelerin ayakları altındadır" diyerek kadının toplumdaki önemine vurgu yaptı. Kurumlar arası iş birliğinin artırılarak, şiddetle mücadelede daha güçlü adımlar atılacağını ifade etti.

Toplantıya Geniş Katılım Sağlandı

Kırıkkale Valiliği Makam Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, şu isimler ve kurum temsilcileri katılım sağladı:

  • Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan,
  • Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Özçam,
  • Vali Yardımcısı Ahmet Ferhat Özen,
  • İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ,
  • İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Hasan Acar,
  • Cumhuriyet Savcısı Emre Öztürk,
  • Kırıkkale Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Gökçe Sena Bedir,
  • İl müdürleri, ilçe kaymakamları ve STK temsilcileri.

2025 Yılında Daha Etkin Mücadele Planlanıyor

Toplantıda, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının artırılması, kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi ve kadın konukevlerinin desteklenmesi gibi konular detaylı şekilde ele alındı.

Kırıkkale’de sıfır tolerans ilkesiyle hareket edileceği vurgulanırken, 2025 yılı için geliştirilecek yeni projelerle kadına yönelik şiddetle mücadelenin daha güçlü bir şekilde devam edeceği ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi