Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas başkanlığında gerçekleşen, bu yıl ilki düzenlenecek olan KaleFest etkinliği planlama toplantısına katıldı. Vali Makas'ın Kırıkkale'nin tanıtımına büyük önem verdiği belirtilerek, 2024 yılında Kırıkkale'nin adeta tüm Türkiye tarafından tanınacağı vurgulandı.

438092722 755730993372433 2252592257097593526 N

Toplantıda, Kalefest için yapılacak çalışmalar ve organizasyonun içeriği ele alındı. Kültür, spor, tarih, eğitim gibi alanlarda milli ve manevi değerlere yönelik etkinliklerin düzenleneceği festival öncesi kurumlarca yapılan ve yapılacak olan çalışmaların görüşüldüğü belirtildi. Vali Makas'ın, kamu kaynağı kullanmadan ulusal düzeyde ses getirecek festivalin her gününün dolu dolu geçeceğini ifade ettiği aktarıldı.

Festivalde, ulusal ve yerel düzeydeki sanatçılar tarafından Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziğine ait eserlerin yanı sıra Türk coğrafyasına ait eserlerin seslendirileceği konserler, Kırıkkale'nin tarihi ve doğal güzelliklerinin sergilendiği resim ve fotoğraf sergisi, mehteran gösterisi, solotürk uçuşu gibi etkinliklerin planlandığı ve yaklaşık beş gün sürecek olan festivalin şimdiden merak uyandırıyor.

Kaynak: Kırıkkale TSO