I M G 20241014 W A0052

Kırıkkale’nin Çelebi ilçesinde 19 gün önce kaybolan 47 yaşındaki Sevgi Gülden Yalçıner’in cesedi, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi tarafından Kızılırmak’ta bulundu. Yalçıner’in ölümüne miras anlaşmazlıklarının yol açtığı iddia edilirken, kardeşleri ve akrabalarıyla sık sık tartışmalar yaşadığı biliniyordu.

Miras Davası ve İcra Takipleri;

Hayvancılık işiyle uğraşan Yalçıner, miras konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle kardeşleriyle mahkemelik olmuştu. Kaybolmasından bir gün önce, miras davasının karar aşamasına geldiği öğrenildi. Ayrıca, taraflar arasında alacak verecek meseleleri yüzünden icra takibine de başvurulmuştu.

Ne Olmuştu?

Yalçıner, 25 Eylül’de Kırıkkale’nin Çelebi ilçesi Karaağıl köyünde kaybolmuştu. JAK ekiplerinin günler süren arama çalışmalarının ardından cesedi, Karakeçili ilçesi Çeşnigir Köprüsü yakınlarında Kızılırmak’ta bulundu. Olay yerine gelen Cumhuriyet savcısı, incelemelerin ardından cesedi otopsi için Kırıkkale Adli Tıp Kurumuna sevk etti.

Cinayet Şüphesi Üzerine Tutuklamalar

Yalçıner’in kaybolmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında cinayet şüphesiyle gözaltına alınan 12 zanlıdan, kadının kardeşleri Ş.G. ve Y.G. ile komşusu ve akrabası K.U. ve H.U. tutuklandı. Diğer zanlılar ise serbest bırakılırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

RESMİ AÇIKLAMA

*KONU* : *Cinayet Şüphesiyle Aranan Kayıp Kadın Şahıs Cesedinin Bulunması*

*AÇIKLAMA* :

   25 Eylül 2024 tarihinden itibaren kayıp olan S.G'yi (K-47) arama çalışmaları kapsamında, yapılan soruşturma ve elde edilen bilgiler ışığında, olay ile ilgili toplam 12 şahıs gözaltına alınmış, şüphelilerden maktülenin kardeşi olan Ş.G. (E-44) ve Y.G (E-38) ile K.U (E-61), D.U (E-60), H.U (E -17) olmak üzere toplam 5 kişi tutuklanmıştır. 

Arama çalışmaları kapsamında, aranan şahsın öldürülerek Kızılırmak üzerinde bulunan köprülerden birinden ağırlık bağlanarak atılmış olabileceği değerlendirilmiş, atılabileceği muhtemel noktalar, Jandarma Özel Asayiş Komutanlığına bağlı Sualtı Arama Timi tarafından (1Sb., 3 Asb., 4 Uzm. Erbaş, 1 ad. Su üstü bot ile) 12.10.2024 gününden itibaren aranmaya başlanmış, Köprüköy Köprüsünden kaldırım taşına bağlanmış (yaklaşık 70 kg), bahçe teli ve inşaat teli ile sarılmış vaziyette, 7 metre derinlikte Kızılırmak tabanında, JÖAK Sualtı Arama Dalgıçlarının arama çalışmalarının neticesinde bulunmuştur. Ceset otopsi işlemleri için Ankara Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiştir.

Kaynak: Haber merkezi