ÇİRKİN GÖRÜNTÜ

Cumhuriyet Meydanı,İl Emniyet Müdürlüğü yanı ve tren yolunun altından akan devamında ise Makine Kimya Endüstrisi Kurumuna doğru üstü açık vaziyette akan dere yaydığı pis koku ve çirkin görüntü ile bir Cumhuriyet Şehri'ne yakışmayan tablo sergiliyor.

PİSLİK YUVASI
Şehrin en gözde yeri Cumhuriyet Meydanına 100 metre mesafede bulunan ve halk arasında 'Pislik Deresi' olarak adlandırılan derenin yıllardır ıslahı bir türlü yapılmıyor. Derenin tren yolu'nun altından sonraki bölümü ise üstü açık vaziyette devam ettiği için yazın sivri sineklerin üreme merkezi oluyor.

PİS KOKU YAYIYOR
Dere,yılın her döneminde çamurlu akarken etrafa pis kokular  yayıyor. Halk arasında 'Kömür Tevzi Bölgesi 'olarak adlandırılan bölge şu sıraları otopark olarak hizmet veriyor. Ancak otoparktan çıkan vatandaşlar Cumhuriyet meydanına kadar pis kokudan dolayı burunlarını tıklayarak ilerliyorlar.

ISLAH EDİLMELİ

 Kırıkkale'li  vatandaşlar artık şehir merkezindeki bu pislik deryasının ıslah edilmesini ve Kırıkkale'ye yakışır bir hale getirilmesini isterken Eskişehir ve Kırşehir'de yapılan dere ıslahlarını  örnek gösteriyor.

a955906f-47a7-4b9e-b546-cd27f8fb0dbd

9b01bd9d-639f-479f-a988-8faf45149bd4

Editör: Yelda Kayhan