Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne "Dezavantajlı Kadınların İstihdama Katılması" amacıyla hazırladığı "Şeker Hamurundan Hayallerim" adlı proje başvurusunu yaptı. Dernek Başkanı Özgür Dönmez, Kırıkkale İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü'ne gerçekleştirdiği başvurunun ardından bir basın açıklaması yaptı.

Dönmez, 2024 yılını proje yılı ilan ettiklerini belirterek, kamu ve özel sektörde yiyecek içecek sektöründe istihdam artırıcı proje başvurularına devam ettiklerini ifade etti. Projenin amacı, dezavantajlı kadınlara butik pastacılık eğitimini teorik ve uygulamalı olarak vererek istihdam edilmelerini sağlamak. Bu eğitim, Kırıkkale'de ve Türkiye genelinde bir ilk olacak ve bugüne kadar hiçbir dernek tarafından ücretsiz verilmedi.

Başkan Dönmez, projeye destek veren Kırıkkale İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Servet Fırat ve müdürlük çalışanlarına teşekkür ederek, bu önemli projeyi hayata geçirecek olmanın heyecanını dile getirdi.

Kaynak: Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği