Vatandaş siyasetçi olmaya pek sıcak bakmıyor.

PARTİLER ESKİYİ ARIYOR

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri için Kırıkkale'de 4 partide kısmı bir hareketlilik gözleniyor .Bunlar AK Parti,İyi Parti, MHP ve Yeniden Refah Partisi.

Tüm partiler de aday adayları müracaat sayısının az olması dikkat çekerken partiler geçmiş seçim arefelerini ve adaylık yarışını özlüyorlar.

SESSİZLİĞİ PEKDOĞAN BOZACAK

2023 Milletvekilliği seçimlerinde Türkiye genelinde en fazla oyunu artıran parti CHP ise en sessiz parti.CHP cephesinde Kırıkkale Eski Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan'ın hafta içerisinde CHP'den Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adaylığı için müracaatı bekleniyor.

AK PARTİ ESKİYİ ARIYOR

Her ne kadar geçmiş yıllardaki gibi seçim arefesi hareketliliği yaşanmasa da AK Parti Kırıkkale'de en hareketli parti konumunda bulunuyor .AK Parti'de Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adaylığı ve İl Genel Meclis Aday Adaylığı yarışı hareketliliği gözleniyor. İyi Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayını açıklayan ilk parti oldu. 

MHP'DE ÜYE ARTIYOR

Yeniden Refah partisinde ise 2 kişi Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayı. Milliyetçi Hareket Partisinden ise Özgür Şahbaz Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adaylığını ilan eden tek isim oldu. Ancak şu sıralarda MHP'ye üye kayıtlarındaki artış dikkat çekiyor.

PARTİSİZ ADAYLAR

Kırıkkale tarihinde bu seçimde ilginç bir olay yaşanıyor. Belediye başkan aday adaylarının bazıları Sosyal Medya'dan açıklama yaparken parti amblemi ve ismi kullanmıyorlar. Seçime bağımsız girmeyeceklerini belirten adayların partilerden teklif beklediği belirtiliyor.

Editör: Müjgan BARIŞ