Kırıkkale Pastacılar, Aşçılar ve Kebapçılar Dernek Başkanı Özgür Dönmez, liselere kayıt olacak öğrenci ve velilere önemli bir çağrıda bulundu. Yiyecek ve içecek sektörünün yüksek maaş ve iş garantisi sunduğunu belirten Dönmez, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, bünyesinde Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı bulunan Mesleki Eğitim Merkezleri ve Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine yönlendirilmesini istiyorum," dedi.

Özgür Dönmez, yiyecek ve içecek sektörünün sadece Kırıkkale'de değil, Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde de ara eleman ve usta bulmakta zorlandığını vurguladı. Özellikle dünyaca ünlü turizm bölgelerinde, vasıflı bir aşçıya kimi zaman 100,000 TL+prim verildiğini belirten Dönmez, "Asgari ücretin 17,002,12 TL olduğu bir ülkede bu maaş muazzam bir para," diye ekledi.

Dönmez, öğrenci velilerine seslenerek, çocuklarını korkmadan, gelecek kaygısı taşımadan okullarında bulunan Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanına kayıt yaptırmalarını önerdi. Ayrıca, lise bittikten sonra derneğe başvuran öğrencilere iş garantisi verdiklerini belirtti ve "Yeter ki çocuklarımız kendilerini geliştirerek kabiliyetli aşçı, pastacı vb. olma yolunda emin adımlarla yürüsünler," diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Haber Merkezi