Kırıkkale Emek ve Demokrasi Güçleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladıkları mesajda, savaş politikalarına karşı barışın ve halkların kardeşliğinin önemini vurguladı. 1939 yılında Nazilerin Polonya'yı işgaliyle başlayan ve milyonlarca insanın ölümüne neden olan II. Dünya Savaşı'nın üzerinden 85 yıl geçmesine rağmen, emperyalist güçlerin bugün de benzer acımasızlıklarla yeni savaşların önünü açtığına dikkat çekildi.

Mesajda, savaş suçlarının artık dava konusu dahi yapılmadığı, uluslararası kamuoyunun bu suçlara karşı sessiz kaldığı belirtilirken, Gazze'de yaşanan insanlık dramı gibi örneklerle bu durumun sürdüğü ifade edildi. Ayrıca, savaşın olduğu coğrafyalarda insanlık onurunun ayaklar altına alındığı, kültürel ve arkeolojik mirasların yok edildiği vurgulandı.

Türkiye'deki duruma da değinen Kırıkkale Emek ve Demokrasi Güçleri, AKP-MHP iktidar bloğunun, siyasal ve ekonomik krizleri baskı ve faşizmle kapatmaya çalıştığını belirtti. Sendikal hakların kısıtlanması, emekçilerin grevlerinin engellenmesi ve demokratik hakların ihlal edilmesi gibi örneklerle Türkiye'nin küresel haklar endeksinde en kötü durumda olan 10 ülke arasında yer aldığına dikkat çekildi.

Mesajda, savaş ve şiddet politikalarının bedelini emekçiler ve ezilen halkların ödediği, barış ve demokrasi talebinin ekmek ve su kadar temel bir ihtiyaç haline geldiği ifade edildi. Kırıkkale Emek ve Demokrasi Güçleri, dünya genelinde ve Türkiye'de barışın savunulması gerektiğini vurgulayarak, adaletin, eşitliğin ve insan onurunun egemen olduğu bir dünya kurma mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Mesaj, KESK Kırıkkale Şubeler Platformu, CHP Kırıkkale İl Başkanlığı, Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şubesi, TTB Kırıkkale İl Temsilciliği, ADD Kırıkkale Şubesi, Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale Şubesi ve Sosyal Demokrasi Derneği Kırıkkale İl Temsilciliği tarafından imzalanarak yayımlandı.

Kaynak: Haber Merkezi