Kırıkkalespor'un 57. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Kulübün temelleri, 07 Temmuz 1967 tarihinde yapılan ilk kongrede Makina İdman Yurdu ismiyle atıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından Kırıkkale ismiyle anılmak üzere Kırıkkalespor olarak onaylandı.

1968 Şubat ayında Kırıkkalespor, Kırıkkalegücü ile birleşerek MKE Kırıkkalespor ismini aldı. İlk yönetim kurulu, kurucu başkan Yılmaz Akcan liderliğinde oluşturuldu. Akcan, aynı zamanda bir fabrika sahibi ve seyahat acentesi işletmecisiydi. Başkanvekilliğini mühendis Arif Kurtçu üstlenirken, genel sekreterlik görevini makine mühendisi Uğur Birgüllü, muhasipliği eski futbolcu Halim Yenal, genel kaptanlığı Ali Koç Uzel ve yurt amirliğini inşaat teknikeri Cengiz Gürsel yürütüyordu. Yönetim kurulunda ayrıca teknisyen Mustafa Gülcan, makine mühendisi Tuncer Hızlı ve avukat Selahattin Pehlivanlı da yer alıyordu.

Kırıkkalespor, 57 yıldır Kırıkkale'yi  temsil ediyor. Bu özel gün dolayısıyla tüm Kırıkkalespor camiasını kutluyor ve nice başarılı yıllar diliyoruz.

Kaynak: Haber Merkezi