Kardeşiyle Karşı Karşıya

Bircan Şanda'nın kardeşi de kendisi gibi futbolcuydu. Kaderin cilvesiyle Kırıkkalespor ve Erzurumspor'un 3. lig şampiyonluk maçında karşı karşıya geldiler. Bircan Kırıkkalespor'da oynarken, ağabeyi Erzurumspor'da santrafor olarak yer alıyordu. İyi bir santrafor olan ağabeyi, her an gol atma potansiyeline sahipti ve sürekli kaleyi yokluyordu. Kırıkkalespor kalesi zor anlar yaşıyordu.

Seyircinin Baskısı

Maç sırasında seyirciler, Erzurumspor'un santraforunun moralini bozmak için sürekli küfür ediyordu. Bircan, bu durumdan son derece rahatsızdı çünkü küfürler ağabeyinin annesine, yani kendi annesine yönelikti. Dayanamadı. Siz olsanız dayanabilir miydiniz? Kim dayanabilir?

Bircan Şanda da dayanamadı ve yeter diyerek isyan etti. Maç devam ederken tribünlerin önüne giderek seyircilere yalvardı, "Ne olur küfür etmeyin" dedi. Ancak, seyirciler maçın iddiası nedeniyle bu çağrıya kulak asmadı. Seyirciler, "Yenelim, şampiyon olalım" düşüncesiyle başka bir şeyi görmüyordu.

Bircan Şanda'nın sabrı tükendi. Sonunda sakatlanarak maçtan çıktı ve şehri terk etti. Arkasından kulüp, takımı izinsiz terk ettiği için ona 5 bin TL ceza yazdı, ama umurunda değildi. Genç yaşta futbola küstü ve "Futbol bana göre değil. Ben okulumu tamamlayacağım. Eczacı olacağım. O da yetmez tıp okuyacağım, doktor olacağım" dedi. Ve de oldu.

Kaynak: Haber Merkezi