Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kırıkkale ve çevresinde yerel kuvvetli yağışların beklendiğini açıkladı. 25 Temmuz 2024 Perşembe günü yapılan değerlendirmelere göre, Kırıkkale’de bugün öğle saatlerinden sonra başlayacak olan gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Yağışların Cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli olacağı öngörülüyor. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Yapılan değerlendirmelere göre, Bolu ve Karabük'te öğle saatlerinden sonra, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde ise akşam saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların etkili olacağı süre boyunca sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklar yaşanabileceği konusunda uyarıda bulunuldu. Meteoroloji yetkilileri, vatandaşların belirtilen zaman aralığında gerekli önlemleri alarak dikkatli olmalarını ve ani gelişebilecek hava koşullarına karşı hazırlıklı olmalarını tavsiye etti.

Kuvvetli yağışların 25 Temmuz 2024 saat 13:30’da başlayıp, 26 Temmuz 2024 saat 19:00’a kadar devam etmesi bekleniyor. Yağışlar nedeniyle yaşanabilecek ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi riskler bulunuyor. Selden korunma yöntemleri, yıldırımdan korunma yöntemleri ve fırtınadan korunma yöntemlerine dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını önerdi.

Kaynak: Balışeyh Belediyesi