Kırıkkale Gönüllüleri Platformu Türk Metal Sendikası toplantı salonunda giriş katılımlı bir toplantı düzenledi.

Ahılı Kasabası Eski Belediye Başkanı Resul Akdağ başkanlığında bir araya gelen yaklaşık 250 kadar Kırıkkale sevdalısı vatandaş Kırıkkale'nin mevcut konumunun geliştirilmesi ve modern bir kent kimliği kazanması konusunda görüş birliğine vardılar.

IMG-20231028-WA0080

SİYASET ÜSTÜ

Yönetim kurulu üyelerini katılımcılara tanıtan Başkan Resul Akdağ yaptığı konuşmasında platformun hiçbir siyasi amacının olmadığını, partiler üstü bir sivil toplum hareketi olduğuna vurgu yaparak tek amacın Kırıkkale'nin gelişmesi tanıtılması kültürel değerlerinin gün ışığına çıkartılarak gelecek nesillere aktarılması olduğunu dile getirdi.

NİMETLERİMİZ VAR

Başkan Resul Akdağ yaptığı konuşmada Kırıkkale'nin birçok nimeti bulunduğuna değinerek şöyle konuştu. Akdağ " Kırıkkale Coğrafi konum olarak Orta Anadolu'nun ve Anadolu'nun merkezinde ,Başkent Ankara'ya 45 dakikalık mesafede. Yüksek Hızlı Trenimiz var.Türkiye'nin karayolu ağlarının merkezindeyiz. Makine Kimya Endüstrisi Kurumu ve Tüpraş gibi kamu yatırımları ile taçlandırılmış bir şehir .Kızılırmak gibi bir nimetimiz olmasına rağmen tarımsal alanda Kırıkkale hak ettiği konumda değildir .Kırıkkale mevcut konumu kalabalık bir köyden öteye gitmemektedir.Kırıkkale Gönüllüleri sivil siyasi toplumu olarak amacımız Kırıkkale'yi modern kent görünümüne kazandırmaktır. Kırıkkale'de özellikle iş dünyasında ihracata yönelik yeni yeni firmalar olduğunu memnuniyetle duyuyoruz. Bunun sayısının artırılması gerekir. Kırıkkale'deki sivil toplum örgütlerinin kollektif bir çatısı olması gerekir. Biz bu göreve talibiz. Kırıkkale için en büyük nimetlerden biri Kırıkkale Üniversitesidir. Ancak Kırıkkale Üniversitesi Yahşihan Yenişehir'e hapsolmuş durumdadır. Üniversite gençliğinin nimetlerinden Kırıkkale esnafı faydalanamamaktadır .Bunun için sosyal politikalara sosyal projelere gençlik projelerine ihtiyaç vardır. Kırıkkale'ye 60 bin emeklisi ile Türkiye'nin en fazla emeklinin yaşadığı bir şehirdir .Bu sebeple emeklinin ekonomisinin güçlendirilmesi en büyük arzumuzdur .Emeklinin maaşı artarsa bu esnafa yansır esnafta yatırıma yansır .Kırıkkale ekonomisi canlanır şeklinde konuşma yaptı. Akdağ'ın konuşmasın ardından programa katılan sivil toplum örgütleri başkanları kendi derneklerinin anlatan konuşmalar yaparak oluşturma destek verdiklerini ifade ettiler.

Editör: Müjgan BARIŞ