İyilik Yolu Derneği Başkanı Halil İbrahim İdik yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla Hayırseverleri ekonomik durumu olmayan vatandaşlar için yakacak desteğine davet etti.

KIŞ geliyor YOKSUL'ları UNUTMAYIN dedimya; bir dostum dedi ki : " Abi devlet ve yardım dernekleri ne işe yarıyor" dedi. Peki biz kime neyi havale ediyoruz ?

Evet, hakîkaten, neyi, kime havâle ediyoruz?

Aslında, imkânımız dâhilinde emek, zaman, para ve enerjimizi sarf etmemiz durumunda rahata kavuşmasına vesile olacağımız her şey, Rabb’imizin bizlere bir ikrâmı, aynı zamanda imtihan malzemesi değil mi?

Sordum kendi kendime meselâ, şu ellerin, dudakların, kaç zamandır bir yetimin, öksüzün saçlarına, yanaklarına dokunmadı, diye..

Kaç zamandır sobasını yakmaya gitmedin yaşlı bir çift ailenin?

Boyanacak odası, toplanacak bahçesi, çekilecek naylonu, dikilecek ayakkabısı, yapıştırılacak camı, yapılacak ödevi, temizlenecek kıyafeti olan hasta, yaşlı, fakir, düşkün, çocuk mu kalmadı yoksa âlemde?

Rahatta derinleştikçe herkesi rahat hissetmek kadar doğal bir şey yok; demek ki derinleşilmeyecek rahatta.

Birçoğumuzun aklına, kar manzaraları, kartopu oyunları, kestane keyifleri, mısır patlakları, boğazlı kazaklar, renkli atkılar, modaya uygun botlar, çizmeler, odun, kömür, doğalgaz kavramlarını getiren “kış geldi” ifâdesi, hâlen hâlihazırda yüzbinlerce insan için “başımıza iş geldi” değil mi?

‘Nasıl olsa bu işi falanca kişi, kuruluş yapar’, zihniyetiyle hareket etmek, “insanlığa” dâir adı konulmamış bir ihânettir.

Kaynak: Haber merkezi