1-121

2019 yılından bu yana başta Cezayir Blida 1 ve Blida 2 Üniversiteleri olmak üzere Kuzey Afrika’da proje bazlı iş birliği protokollerine imza atan ve gelecek adına umut vaat eden çıktılar elde eden Kırıkkale Üniversitesi, dost ve kardeş ülke Cezayir’de bulunan Oran 2 Üniversitesi ile yeni bir iş birliğine adım attı.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, İslam Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfı (İBTAV) Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Mecit Çetinkaya, Kırıkkale Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci ve Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, Cezayir’deki programları kapsamında Oran 2 Üniversitesi’ni ziyaret etti.

2-96

Ziyaret kapsamında Kırıkkale Üniversitesi Rektörü ve beraberindeki heyet; Oran 2 Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmed Chaalal, Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Dr. İsmail Amani, Eğitim ve Öğretimden Sorumlu Rektör Yardımcısı Dr. Mehdi Mekkakia, Araştırma ve Lisansüstü Çalışmalardan Sorumlu Dr. Baba Hamid ve Dil Merkezi Koordinatörü Dr. Waafa Fali ile toplantıda bir araya geldi. Rektör Chaalal, yabancı dil eğitimine büyük önem verdiklerini ve Türkçe eğitimi konusunda Kırıkkale Üniversitesi’nin desteğini beklediklerini dile getirdi. Oran 2 Üniversitesi Rektörü Chaalal, Türkiye ve Cezayir arasında güçlü bir tarihi bağ olduğuna dikkat çekerek Cezayir’de pek çok ailenin Türk kökenli olduğunu söyledi. Her iki ülkenin 500 yılı aşan güçlü bir tarihi bağa sahip olduğunu vurgulayan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Cezayir ve Türkiye’nin kardeş ülkeler olduğunu söyledi.

3 1

Oran 2 Üniversitesi Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Dr. İsmail Amani, Oran 2 Üniversitesinin fakülteleri, öğrenci sayıları, projeleri ve uluslararası ortakları hakkında bilgi verdi. Kırıkkale Üniversitesi Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, Kırıkkale Üniversitesi’ni ve uluslararasılaşma kapsamında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızı anlattı. Sunumların ardından iki üniversite arasında ikili iş birliği anlaşması imzalandı. Ziyaretlerinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Oran 2 Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmed Chaalal, Kırıkkale Üniversitesi Rektörüne ve beraberindeki heyete teşekkür etti. Program hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

4-52

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi