Eğitimin birinci gününde Sağlık Bilimleri Fakültesini  ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini ziyaret eden ekip, Türkiye’deki sağlık sistemi hakkında öğretim üyelerinden bilgi aldı. Endonezyalı misafirler, programın ikinci gününde ise Dış İlişkiler Başkanlığını ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü öğretim üyeleri eşliğinde Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesini ziyaret ettiler. 

Yüksek İhtisas Hastanesinde ülkemizin sağlık sisteminin işleyişini ve verilen hizmetleri yakından görme fırsatı bulan Dr. Firman Pribadi ve öğrencileri, hastane ziyareti sonrasında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz'la bir araya geldi. 

Rektörlük Senato Salonu'nda yapılan toplantıda Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kar, öğretim üyeleri Doç. Dr. Meltem Saygılı ve Doç. Dr. Nesrin Akça ile Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer hazır bulundu.

Misafirlerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz,  Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından düzenlenen eğitim programı hakkında bilgi aldı. Rektör Yardımcısı, Endonezya ile iş birliğine çok önem verdiğimizi ve iki üniversite arasındaki iş birliğinin günden güne güçlendiğini vurguladı. 

Ortak yapılabilecek çalışmaların görüşüldüğü toplantıda Dr. Firman Pribadi, Kırıkkale Üniversitesi’nin misafirperverliği ve iş birliği için Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yılmaz'a teşekkürlerini iletti. Öğrencilerinin pek çoğunun Endonezya’daki sağlık kuruluşlarında yönetici pozisyonunda olduğunu belirten Dr. Pribadi, Kırıkkale Üniversitesi  ve hastanelerinden öğrendikleri yeni uygulamaları Endonezya’da hayata geçirmek istediklerini söyledi. Görüşmenin ardından misafirlerimize hediyelerini takdim eden Rektör Yardımcısı, Dr. Pribadi ve öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Endonezyalı ekip, eğitimin son gününde Sağlık Bakanlığının düzenleyeceği çevrim içi eğitime katılacak ve sonra Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Diş Hekimliği Fakültesini ziyaret edecek. Dr. Pribadi ve öğrencileri, fakülte hastanelerimizde verilen sağlık hizmetlerini yetkili personel eşliğinde inceledikten ve bilgi aldıktan sonra Kırıkkale Üniversitesi’nden ayrılacak.

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi