Kırıkkale Üniversitesi, Avrupa Yeşil Mutabakatı çerçevesinde önemli bir başarıya imza attı. Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Yaylı'nın yürütücülüğünde ve Öğr. Gör. Dr. Yasin Can Gönültaş'ın eş koordinatörlüğünde hazırlanan "Developing A Youth Strategy For A Green Deal" isimli proje, Avrupa Birliği’nin Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında destek almaya hak kazandı.

Proje, gençleri insani yardım faaliyetlerine teşvik etmeyi ve sosyal sorumluluk bilincini geliştirmeyi amaçlıyor. KA-154 türündeki bu AB projesi, Avrupa Yeşil Mutabakatı'na yönelik teorik ve pratik uygulamaları içeren çeşitli modül faaliyetleri ile öne çıkıyor. Proje kapsamında TR71 bölgesindeki üniversitelerde öğrenim gören 30 öğrenciye yönelik çevre, iklim değişikliği ve Avrupa Gençlik Stratejisi gibi konularda non-formal uygulamalar gerçekleştirilecek. Bu faaliyetlerle öğrencilerin farkındalık düzeyinin artırılması hedefleniyor.

Ayrıca, proje kapsamında AB ülkelerinde iklim değişikliği ve çevre konularında yapılan mevzuat çalışmalarının Türkiye ile karşılaştırmalı olarak incelenmesi, Yeşil Mutabakat Gençlik Strateji Belgesi’nin oluşturulması ve çeşitli akademik yayınların hazırlanması planlanıyor.

Proje ekibinde Doç. Dr. Refik Yaslıkaya, Öğr. Gör. Dr. Gülşen Yaylı, Öğr. Gör. Dr. Erdem Yöntem, Dr. Merve Çelik Gönültaş, Öğr. Gör. Hasan Kaya, Arş. Gör. Gülistan Alpaslan, Arş. Gör. Fatma Duygu Arslan ve Arş. Gör. Meryem Yılmaz yer alıyor.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, projenin hazırlanmasında emeği geçen başta Prof. Dr. Hasan Yaylı olmak üzere tüm ekibe teşekkür etti. Rektör Aslan, projenin çevre ve iklim değişikliği gibi küresel sorunları ele alması ve bu konularda farkındalık oluşturmayı amaçlaması nedeniyle çok değerli olduğunu vurguladı.

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi