Kırıkkale Üniversitesi, yeni akademik yılda öğrencilerinin hem teorik hem de pratik olarak en iyi şekilde yetişmesi için yenileme ve iyileştirme çalışmalarına devam ediyor. Üniversite, sektörle yaptığı proje bazlı iş birliği ve kurduğu yakın bağlarla bölüm ve programlarının akademik ve teknik kapasitesini güçlendiriyor.

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, üniversite ile iş birliği içerisinde olduğu atçılık çalıştayları çerçevesinde, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ne Mentol isimli bir at hediye etti. 8 yaşındaki, Avrupa asıllı Mentol, Veteriner Fakültesi'ne teslim edilerek öğrencilerin pratik eğitim olanaklarını genişletmeye katkı sağlayacak.

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Erat ve Atçılık ve Antrenörlüğü Programı Öğr. Gör. Büşra Kırlangıç ile birlikte Mentol'ü inceleyerek, atın özellikleri hakkında bilgi aldı. Prof. Dr. Serkan Erat, Mentol'ün cidagosunun 160-170 cm, sağrı ve kas yapısının ise oldukça gelişmiş olduğunu belirtti.

Rektör Aslan, üniversitede eğitimin sadece teorik bilgi ile sınırlı kalmaması gerektiğini vurgularken, uygulamalı eğitimin önemine değindi. "Bu anlamlı hediye, öğrencilerimizin mesleki tecrübe kazanmalarına büyük katkı sağlayacak. Hasan Engin Tuncer'e bu cömert katkısı için teşekkür ederiz," dedi. Mentol, Atçılık ve Antrenörlüğü Programı ile Veteriner Fakültesi öğrencilerinin pratik eğitimlerinde önemli bir rol oynayacak.

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi