Okul öncesi dönemdeki çocuklara değerler eğitimi ve çevre bilinci kazandırmayı amaçlayan "Little Heroes Big Values (Küçük Kahramanlar Büyük Değerler)" adlı uluslararası eTwinning projesi, farklı ülkelerden eğitimcilerin katılımıyla hayata geçirildi.

Projenin kurucu ortaklığını Türkiye’den Mehmet Akif Baş ve Portekiz’den Ana Pereira üstlenirken, proje; Türkiye'den 6, Romanya'dan 3 ve Portekiz'den 1 olmak üzere toplam 10 eğitimcinin iş birliğiyle yürütülüyor.

Bu kapsamda Kırıkkale'den Ovacık Şehit Emrah Pekdoğan Anaokulu ve Pakize Akalınlı Anaokulu da projeye dâhil oldu. Her iki okulda da okul öncesi öğrenciler, proje kapsamında düzenlenen oyun, hikâye anlatımı ve el sanatları etkinlikleriyle sosyal sorumluluk, vatandaşlık bilinci ve çevre duyarlılığı konularında bilinçlendiriliyor.

“Küçük Kahramanlar” olarak adlandırılan öğrenciler, proje sayesinde hem eğleniyor hem de doğaya ve insana saygılı, topluma faydalı bireyler olmanın temellerini atıyor. Projede, iklim değişikliği, geri dönüşüm ve çevre koruma gibi konular erken yaşta farkındalık oluşturacak şekilde işleniyor.

Eğitici ve eğlenceli yapısıyla dikkat çeken proje, katılımcı ülkelerde okul öncesi eğitimde değerler eğitiminin yaygınlaştırılmasına katkı sağlıyor. Kırıkkale’deki okulların katılımı ise bölge adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi