Kırıkkale'de İslami Değerler Külliyesi'nde Mevlit Kandili büyük bir coşkuyla kutlandı. Çok sayıda vatandaşın katılımıyla Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) doğumunu anmak ve bu mübarek günü idrak etmek isteyenler, İslami Değerler Külliyesi'ne akın etti. Program, İslami Değerler Külliyesi Camii'nde Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Mevlid-i Şerif ve ilahiler okundu, Kırıkkale İl Müftüsü Mustafa Topal ise gecede bir vaaz verdi.

Müftü Topal, vaazında "Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V.) ahlakı ile ahlaklanmalı ve Onu tüm nesillerimize öğretmeliyiz. Müftülük olarak bu yolda tüm gücümüzle çalışıyoruz" dedi. Müftü Topal’ın, Peygamber Efendimiz'e yazdığı naatı şerif okunduğunda ise duygulu anlar yaşandı, cemaat gözyaşları içinde duaya eşlik etti.

Gece boyunca Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) örnek yaşamı, ahlakı ve insanlığa kazandırdığı değerler vurgulandı. Bu değerlerin en güzel şekilde görsel ve dijital yöntemlerle anlatıldığı İslami Değerler Müzesi Siyeri Nebi Müzesi’nin, sadece Kırıkkale için değil, tüm Türkiye için büyük bir nimet olduğu belirtildi.

Programda ayrıca Peygamber Efendimiz’e ait Mukaddes Emanetler sergisi de cami içinde ziyarete açıldı ve geç saatlere kadar vatandaşlar bu sergiyi gezdi. Gecenin en dikkat çeken detaylarından biri, Kırıkkale Valisi Sayın Mehmet Makas’ın katılımı oldu. Vali Makas, vatandaşlarla yakından ilgilendi ve "gönüllerin valisi" olarak anıldı.

Külliye Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön, "Dini ve milli günlerde bu tür etkinliklerimizi devam ettireceğiz. Yönetim kurulu arkadaşlarıma emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. Geceye katılan herkese ücretsiz ikramlarda bulunuldu. Protokol üyelerinin de yoğun katılım gösterdiği bu anlamlı gece, Kırıkkale’de unutulmaz bir atmosfer yarattı.

Kaynak: Haber Merkezi