MEMUR-SEN Kırıkkale İl Başkanı Yasin Pekuz, toplu sözleşme ikramiyesinin TBMM Genel Kurulu'nda yeniden kabul edilerek yasallaşmasının ardından kamu görevlilerinin mağduriyetlerinin giderildiğini duyurdu. Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesi, yeni düzenlemeyle tekrar yürürlüğe girdi.

Çözüm İçin Kararlı Mücadele

MEMUR-SEN, sendikalı kamu görevlilerinin yaşadığı mağduriyeti gidermek için sahada ve meydanlarda yoğun bir tepki ortaya koyarak, masada verdiği mücadele ve ikili görüşmelerle sosyal diyalog sendikacılığının en iyi örneğini sergiledi. Genel Başkan Ali Yalçın'ın sonuç odaklı kararlı çabası ve ısrarcı takibi, çözümün anahtarı oldu.

Teşekkür ve Destek

Yasin Pekuz, toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden hayata geçmesinde desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'e, Grup Başkan Vekili Leyla Şahin Usta'ya, Plan Bütçe Komisyonu üyelerine ve genel kuruldan geçmesini sağlayan milletvekillerine teşekkür etti.

Evrensel İlkelere Uyum Çağrısı

Toplu sözleşme ikramiyesinin yeniden yürürlüğe girmesinin önemli bir adım olduğunu belirten Pekuz, kamu görevlileri sendikacılığını evrensel ilkelere uyumlu hale getirecek düzenlemelerin hızla hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. 4688 sayılı kanundaki değişikliklerin bir an önce yapılmasının önemine dikkat çeken Pekuz, bu kıymetli adımın devamının gelmesini temenni etti.

MEMUR-SEN Kırıkkale İl Başkanı Yasin Pekuz, toplu sözleşme ikramiyesinin hayata geçirilmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederken, kamu görevlilerinin haklarının korunması ve geliştirilmesi için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Memur-SEN