Yıkım Sırasında Çevre Binalar Zarar Gördü, Hasar Tespit Çalışmaları Başlatıldı

I M G 20241016 W A0030-1

Kırıkkale’nin Çalılıöz Mahallesi’nde yıkım kararı verilen bir binanın enkazı, çevredeki üç binaya zarar verdi.

I M G 20241016 W A0031İtfaiye ekipleri, mahsur kalan 8 kişiyi kurtardı. Kırıkkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, hasar tespit çalışmalarına başladı.

Kırıkkale’nin Çalılıöz Mahallesi’nde hasarlı olduğu için yıkım kararı verilen 6 katlı bir binanın yıkımı sırasında beklenmedik bir kaza meydana geldi. Şehit Osman Yıldırım Sokak’taki bina, müteahhit firmanın iş makineleriyle yıkılmaya başlandığı esnada, binanın enkazı çevresindeki binaların üzerine devrildi.

I M G 20241016 W A0032

Yıkılan binanın enkazı, çevredeki biri 5, ikisi 3 katlı olan üç binaya büyük zarar verdi. Zarar gören binalardan birinin giriş kısmı tamamen molozlarla kapanırken, binanın zemin katında bulunan 8 kişi içeride mahsur kaldı. Hızla olay yerine gelen itfaiye ekipleri, pencerenin demir korkuluklarını keserek içerideki kişileri kurtardı.

Olayın ardından Kırıkkale Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Uğur Atar, zarar gören binalarda hasar tespit çalışmalarının başlatıldığını duyurdu. Atar, “Yaylacık Mahallesi’nde ekiplerimiz derhal çalışmalara başlamıştır. Zarar gören binaların durumu en kısa sürede netleştirilecek ve gereken adımlar atılacaktır” şeklinde bir açıklama yaptı.

Yıkım sırasında herhangi bir can kaybı yaşanmamış olması teselli edici bir durum olarak kaydedilirken, olayla ilgili incelemeler devam ediyor.

Kaynak: Haber merkezi