Metruk binaya ilgisizlik devam ediyor

20240130 181250

Kalehaber olarak gündeme taşıdığımız atıl kamu binasının durumu içler acısı . Kaderine terk edilen ve şehrin en merkezi noktasında bulunan metruk binanın akıbeti hakkında şu ana kadar hiçbir kamu kurumu açıklama yapılmadı

Kırıkkale Yaylacık Mahallesi'nde bulunan halk arasında 'Pancar şirketi binası' olarak bilinen bölge kaderine terk edildi. Konu hakkında yaptığımız haber üzerine çok sayıda vatandaş yaptığı yorumlarda milli servetin göz göre göre virane görüşmesine tepki koydular. Ancak haberimizin duyulmasına karşılık hiçbir kamu kurumu ve yetkilisinden şu ana kadar bu atıl binanın ne olacağı konusunda bir açıklama gelmedi.

Yaklaşık 4 dönüm alan üzerine kurulan 2 bina ve bir garajdan oluşan pancar kooperatifine ait olan bu bina uzun yıllardır kullanılmıyor. Vatandaşlar binaların çocuklar ve gençler için boş olmasının ,her yerinin dökük olmasını ise ayrı bir tehlike olduğunu ifade ettiler.

 Şehrin en merkezi noktasında yer alan binanın akıbeti merak ediliyor. Binanın her tarafı dökülüyor. Camları kırılmış ,kapıları sökülmüş durumda.

Kaderini terk edilen binanın akıbeti hakkında vatandaşlar endiseli. Bina atıl hali ile de çevre sakinlerini anlattığı kadarıyla tehlike arz ediyor. Milli Servet Kırıkkale'nin en merkezi noktasında çürümeye terk edilmiş durumda. Kırıkkale'de şu ana kadar bu konuda herhangi bir yetkili mercinin açıklama yapmaması ise tepkileri daha da artırdı. Milli Servet Kırıkkale'den görsel önünde tel tel dökülüyor.

Kaynak: Haber merkezi