Kırıkkale İl Müftülüğü, Mevlid-i Nebi Haftası açılış programını İl Müftülüğü binasında gerçekleştirdi. Programa Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Belediye Başkanı Ahmet Önal, İl Müftüsü Mustafa Topal, müftü yardımcıları ve il protokolü katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konulu sinevizyon gösterimiyle devam etti.

Programda konuşan İl Müftüsü Mustafa Topal, Peygamber Efendimizin ahlakının Kur’an ile şekillendiğini ve bireysel ile toplumsal kimliklerin inşasında Kur’an ve Sünnet'in rehberliğinin vazgeçilmez olduğunu belirtti. Müftü Topal, İslam toplumlarının tarih boyunca Kur’an ve Sünnet’e sarıldıkça güç kazandığını, uzaklaştığında ise sıkıntılar yaşadığını ifade etti. Peygamber Efendimizin, insanlığa en güzel örnek olduğunu vurgulayan Topal, dünya ve ahiret saadetinin bu iki rehberle elde edilebileceğini söyledi.

Program, İslam'ın temel değerleri ve Peygamberimizin örnek hayatına dair derinlemesine bilgiler içeren konuşmalarla sona erdi.

Kaynak: Kırıkkale İl Müftülüğü