MHP Kırıkkale Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Av. Halil Öztürk, Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün "Karaahmetli Pompaj Sulaması" ve "Delice Irmağı Çevresi Üretim ve Sulama Projeleri"ne tam destek verdiğini açıkladı. Öztürk, bu projelerin hayata geçmesi için elinden gelen tüm çabayı göstereceğini belirtti.

Öztürk, yaptığı açıklamada, tarımsal faaliyetlerin ülkemiz için stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Tarım arazilerinin verimli kullanılması ve yerli üretimin artırılmasının hem ekonomik hem de halk sağlığı açısından kritik olduğunu ifade etti. Bu projelerin Kırıkkale'nin tarım potansiyelini artıracağını belirten Öztürk, "Kızılırmak'tan faydalanarak sulama kapasitesini artırmak, ürün verimliliği ve çeşitliliği açısından büyük bir adım olacaktır," dedi.

Öztürk, Kırıkkale'nin Bahşılı, Balışeyh, Çelebi, Delice, Karakeçili, Keskin, Sulakyurt, Yahşihan, Merkez ilçeleri ile Çerikli ve Hacılar Beldesi'ne karşı sorumluluğunun farkında olduğunu vurguladı. Kırıkkale'nin tarım sektöründe de öne çıkmaya muktedir olduğunu belirterek, "Bugüne kadar Kırıkkale için yapılan her hayırlı işe bu memleketin bir evladı ve milletvekili olarak destek verdim, vermeye de devam edeceğim," dedi.

Kaynak: Haber Merkezi