Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ (MKE A.Ş.), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre 2023 yılında ihracatını 447.391.875,20 dolara çıkararak büyük bir başarıya imza attı. Bu performansıyla ihracatta 687 basamak birden yükselen MKE A.Ş., Türkiye genelinde 49. sıraya yerleşti.

Yapılanmanın ardından ihracatını en fazla artıran firma ünvanını kazanan MKE A.Ş.'nin bu dikkat çekici yükselişi, şirketin yeni stratejik planlarının ve yapılanma sürecinin başarısını da gözler önüne serdi.

Sosyal medyasında bu başarıyı kutlayan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan’’Bu önemli başarının ardında büyük bir emek ve vizyon yatan Bakan Yardımcımız ve MKE A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sami Tüfekçi'yi, MKE A.Ş. Genel Müdürü İlhami Keleş'i ve MKE A.Ş. personelini yürekten tebrik ediyorum. Onların gayreti ve özverisi, Kırıkkale'nin gururu olan MKE A.Ş.'yi daha da ileriye taşıdı.’’ İfadelerinde bulundu.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, bu başarıyı kutlayarak, MKE A.Ş.'nin Türkiye'nin ihracatında önemli bir rol oynamaya devam edeceğini vurguladı. Bu yükseliş, Kırıkkale ve Türkiye ekonomisi için büyük bir kazanım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi