Kırıkkale FK'nın en büyük destekçilerinden olan Muhafız Grubu sitem dolu bir açıklama yaparak kendilerine   baskı yaptığını ifade ederek tribünde sahipsiz kaldıklarından yakındılar.

MUHAFIZLAR TARAFTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI

BEDİR ERDOĞAN’dan AÇIKLAMA !

“Değerli Kamuoyu, Son günlerde tribünlerde yaşananlardan ötürü görülen lüzum üzerine maalesef açıklama yapma gereği duymuş bulunmaktayız. Sezonun henüz 6.Haftası sonuçlanmış iken daha şimdiden hiç yere 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun üzerinden işlem yapılarak yaklaşık 6-7 Kırıkkalespor Sevdalısı Grup Üyemiz, 1 Yıl süre ile Spor Müsabakalarından Men Cezası almış durumdadır. Ve görünen o ki sezon sonuna kadar Muhafızlar Taraftar Grubu’ndan kimse Tribünde kalmayacak. Bunun gerçeleşmesini kati suretle istemiyoruz. Biz zaten bünyemizdeki arkadaşlarımızdan gerek Kamu Görevi veya Özel Sektörde iş bulmalarından ötürü, gerekse de Eğitim ve Öğretimleri dolayısıyla yıllardır yeterince ayrı kaldık ve eksikliklerini hissettik. Fakat tribünde eksileceksek yine bu şekilde eksilmeyi ve kan kaybetmeyi yeğlİyoruz. Aksi hali kabul edilebilir değil. Hatta 6222 Sayılı kanun ile hiç değil..

Yıllardır Tribünlerde ve Sporun içinde Kırıkkale’nin Sahipçisi, Emekçisi ve Mücadelecisi olarak faaliyet yürütmekte ve attığımız adımlara dikkat etmekteyiz. Fakat her defasında maalesef engellerle ve dayatmalar ile karşı karşıya kalmamız kaçınılmaz bir hal almıştır. Kırıkkalespor’un gerek İç saha gerekse de Dış saha maçları içi gittiğimiz şehirlerde, Haksız muamele ve davranışlar ile karşılaştık ve karşılaşmaya da devam ediyoruz. Bu konuda özellikle Kolluk kuvvetleri ve İdareciler çeşitli zorluklar çıkararak adeta üzerimizde, daha Stadyuma ya da Şehre ayak basar basmaz, baskı kurarak bizi her defasında zor durumda bırakıyorlar.

Bizler Spor’da Başarılarla ,Güzel örneklerle ve Tribün aktiviteleriyle ön plana çıkmak ve bunu bir şölen haline getirmek isterken adeta bize Spor’u zehir etmeye çalışan bir anlayış ile karşı karşıyayız. Türkiye’nin En üst Liglerinde ve En köklü camialarında dahi, kat ve kat daha fazlası yaşanırken ve bu durumlara göz yumulup hiçbir kimsenin ceza almayışı karşısında, Bizim mücadele ettiğimiz 3.Lig de bu yaşadıklarımız, bizi son derece üzmektedir. Madem ki bu kanun var ise bizler eşitlik,adalet ve hakkaniyet bekliyoruz. Çifte standart veya farklı yaklaşımları reddediyoruz.

Sormak istiyoruz; Kırıkkale Taraftarı neden Hakir görülüyor?

Kırıkkale Taraftarı neden bu zorluklardan dayatmalardan başını kaldıramıyor?

6222 Sayılı Kanun Pilot Bölge olarak sadece Kırıkkale’de mi uygulanıyor ?

Kırıkkalespor’un Başarısı istenmiyor mu?

Kırıkkalespor’un boş tribünler önünde mi müsabakaya çıkması amaçlanıyor ?

Her gittiğimiz şehirde neden bu muamele ile karşılaşıyoruz ?

Bu soruların artık cevap bulmasını ve bize anlayış gösterilmesini istiyoruz.

Her defasında “Sahipsiz KIRIKKALE” Düşüncesine kapılmak istemiyoruz.

Bu konuda Şehrimizin Valisi’nden, Belediye Başkanı’ndan, Siyasilerinden istirham ediyoruz.

Emniyet Müdürü’nden Hassasiyet bekliyoruz. Bu olanlara artık bir son verilmelidir.”

Saygılarımla.

| M U H A F I Z L A R

Kaynak: Haber merkezi