Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal 19 Ekim muhtarlar günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı Kırıkkale'de görev yapan Merkez Mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Muhtarlık görevinin devlet ve halk arasındaki köprü olduğuna vurgu yapan Başkan Önal mahallelerin bilgi kaynağının muhtarlar olduğunu vurguladı.

Başkanımız Ahmet Önal’dan Muhtarlar Günü Mesajı

Kırıkkale Belediye Başkanımız Ahmet Önal 19 Ekim Muhtarlar Gününü nedeniyle yayınladığı mesajında, Kırıkkale’nin sorunlarının çözülmesinde muhtarların hassasiyetinin büyük önemi olduğunu söyledi.

Kırıkkale Belediye Başkanımız Ahmet Önal, Muhtarların devlet ile halk arasında ki kılcal damarlardan olduğunu belirterek “ Halkın, yörenin, mahallenin yönetime katılımı, sorunların çözümü ve beklentilerin karşılanması noktasında muhtarlarımız, son derece hassas bir konumda. Göreve başladığımız günden bu güne de muhtarlarımız ile uyum içerisinde çalışmaktayız. Kırıkkale’yi ortak akıl ile yönetmek istiyoruz, muhtarlarımızda bu yönetim içerisinde, çark içerisinde önemli bir yere sahip.” 

Başkanımız Önal “Devlet geleneğimizde 200 yıla yakın geçmişi bulunan muhtarlık müessesesi, devlet ve millet arasındaki en sağlam aracı olmuş, bu bilinçle görev ifa eden muhtarlarımız, vatandaşın sorunlarının çözümünde ilk merci olarak benimsenmiştir. Muhtarlarımızda görev sorumluluklarını hassasiyetle yerine getirmekte, bu konuda önemli çalışmalar yürütmektedir. Bu vesile ile tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyor, özverili ve fedakârca çalışmaları nedeniyle şükranlarımı sunuyorum.” İfadesini kullandı.

Kaynak: Kırıkkale Belediyesi