KIRIKKALE İYİ PARTİDE YAPRAK DÖKÜMÜ

Kuruluşundan bugüne Kırıkkale iyi parti teşkilatında etkili olan uzunca bir süre il sekreterliği görevinde bulunmuş ve aynı zamanda kurultay delegesi olan Mustafa KADAN partisinden istifa etti.

İYİ Parti il binasında bir araya gelerek istifa ettiklerini bildirenler arasında önceki dönemlerde il başkan yardımcılıkları görevlerinde bulunmuş isimler dikkat çekti. Son yerel seçimde Balışey il genel meclis adayı Davut ulusu, yönetimlerde etkin görevlerde bulunmuş Cahit Dinç, Yusuf Göynük, Yüksel Karalök, Yalçın Karalök, Tevhit Toksoy, Adnan Budak ile birlikte, isminin medyada geçmesini istemeyen bazı İYİ Partililer adına konuşan Mustafa Kadan istifa gerekçelerini şu şekilde açıkladı.

KURULUŞ İLKELERİNDE SAPMA OLDU

2017 yılı sonlarında mevcut partilerine tepki gösteren, yeni bir siyasi yol arayan milliyetçi vatanseverlerin bir araya gelerek kurduğu ve bu düşüncede olan her bir vatandaşın umut olarak görüp arkasından yürüdüğü, yurdun dört bir yanında büyük mücadeleler vererek var ettiği ve 2018 genel seçimlerinde %10 oy alarak mecliste grubu olan bir siyasi hareket haline getirdiği İYİ Partinin ilkelerinden ve çizgisinden ayrıldığını, başlangıçta belirlenen rotasının şaştığını üzülerek belirtmek istiyorum.

İYİ Parti kurulduğu ilk günlerde liyakate dayalı bir yönetim anlayışı ile yola çıkmış olmasına rağmen, zamanla genelde ve yerelde partinin yönetim kademesinde liyakatten çok başka şeyler öncelik sırasını almıştır. 3 yıl öncesinde Türkiye genelinde % 15-20 lerle anılan oy oranlarının son yerel seçimlerde % 3,77 olarak tecelli etmesi tamamen genel merkez siyasetinin ürünüdür. Binbir türlü zorlukla mücadele edenler olarak bizlerin , yapılan yanlışlarının hızına yetişmesi mümkün olmamıştır.

YAPILAN YANLIŞLARIN HIZINA YETİŞEMEDİK

İYİ Parti olarak tertemiz bir masa kurmuş, kendimiz pişirip kendimiz yiyecekken artıklarla dolu masaya gidilmiş ve o masada herkes doyurulup, aç kalkılmıştır. Masadan kalkan biz olmayacağız sözüne karşılık masadan kalkılmış, kumar masasına benzetilen yere tekrar oturulmuştur. Küskünlüklere sebep olan İl ve ilçe kongreleri seçimler öncesinde yaptırılmış, başta büyük şehirler olmak üzere kongrelerle gelen yönetimlerin çoğu yine seçimler öncesinde görevden alınmıştır. Yerel seçimlerde İl ve ilçelerde aday adaylığı süreci başlatılmadan belirlenen adaylar için ön seçim yaptırılmamış, 6 ay önce Cumhurbaşkanı olmasını istediğimiz, Ankara ve İstanbul Büyükşehir belediye başkanlarının kaybetmeleri için uğraşılmıştır.

KONGRE FORMALİTE OLARK YAPILMIŞ

Tüm bu yaşananlardan bağımsız olarak yerel seçimlerde alınan başarısız sonuçlar nedeniyle Genel başkanımızın olağanüstü kongre kararı alması ve aday olmaması onurlu ve Türk siyasetine örnek bir davranış olmuş ve 3 iddialı aday genel başkan olmak için yarışmıştır. Yapılan bu kongrede yaşananlar ise bizler için artık nihai kararı vermek gerekliliğini ortaya koymuştur.

• İstemedikleri aday kazanırsa istifa edeceklerini ve mecliste grubu düşüreceklerini ima ederek otel lobilerinde delegeyi tehditle ikna eden vekilleri,

• Hür ve müstakil girdiğimiz seçim sonucundan ve alınan oydan memnun olduğunu dile getiren vekilleri, Başarısız olunursa genelde ve yerelde biz geliriz düşüncesinde olanları,

• Delegelere telefon anketi yaptırıp, kazanması muhtemel adaya oy verecek delegelerin TC’lerinin seçim kuruluna( sehven!) yanlış bildirildiğini ve oy kullandırılmadığını,

• Tüm bunlara rağmen ilk turda bir adaya 100 diğerine 150 oy fark atan adayın kaybetmesi için döndürülen dolapları, ÖZÜ BAŞINA’ yı savunanların , özü başına olan bir aday karşısındaki acziyetlerini , yarım saatte yapılan pazarlıklarla nasıl ittifak yaptıklarını ve böylelikle az olsun bizim olsun diyenlerin nasıl kazandıklar herkes tarafından açıkça görülmüştür.

Dik duruş sergilemenin iki sonucu vardır. Ya kazanırsın, ya kaybedersin. Birde her dönemin adamları vardır ki onlar her tarafta olur dik duramazlar. Gelene ağam gidene paşam deyip, kendi kervanlarını yürütmeye çalışırlar. Onların duruş sergileyecek omurgaları yoktur. Bırakmasını bilmeyenler, siyasi mefta olarak siyaset mezarlığında yerlerini alırlar. Siyaset yapmak bir guruba dahil olmak değil, Asil bir duruşa sahip olmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle 2018 Şubat ayından bugüne üyesi olduğum, yönetim kademelerinde bulunduğum ve üst kurul delegesi olduğum İYİ Partiden istifa ediyorum. Bu süreçte hak edenler hariç, varsa kalbini kırdığım partili partisiz herkesten özür diliyor, beraber yol yürümekten onur duyduğum her bir partilimize Saygılar sunuyorum.

Mustafa KADAN

I M G 20240502 W A0007

Kaynak: Haber merkezi