Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, her yıl 10 Ocak’ta kutlanan Dünya Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, gazetecilik mesleğinin kutsal bir kamu hizmeti olduğuna dikkat çekerek, dünyanın her yerinde halkın bilgi alma özgürlüğüne yasal bir hak olarak bakıldığını bu nedenle haber alma özgürlüğünün önemli olduğuna işaret etti.

Dünyada olup biten olayları vatandaşlarına zamanında yetiştirmeye çalışan, mesaisi olmadan gece gündüz hizmet veren bir meslek olarak gazeteciliğin bir ülkenin çağdaşlaşmasında önemli rol oynadığına vurgu yapan Taşkın, gazetecilerin; milletlerin, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine büyük katkılarda bulunduğunu söyledi.

Gelişmiş ülkelerde basın mensuplarının mesleki, sosyal ve ekonomik kaygılardan kurtarılmasının yasalarla güvence altına alındığına dikkat çeken Taşkın, ülkemizde de basın mensuplarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Gazetecilik hizmetlerinin sabır, özveri ve fedakârlıkla yapılabileceğini belirten Taşkın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Basın çalışanlarının sırf gazetecilik mesleği nedeniyle hukuk önünde suçlu muamelesi görmesi üzüntü vericidir. Haksız ithamlarla itibarları zedelenmemeli. Gazetecilik mesleğinin serbestçe icra edilebilmesi için yasal güvencelerle korunması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü gazetecilik, iletişimin olmazsa olmazlarındandır. Basın, halk ile devlet arasındaki bir köprüdür. Bu köprü yıkılmamalı, halkın bilgi alma özgürlüğü güvence altına alınmalıdır.

Gazeteciler, bir yandan ekonomik ve sosyal sorunlarıyla bir yandan hukuki bir yandan da çeşitli mesleki risklerle karşı karşıya kalarak görev yapmaya çalışıyorlar. Gazetecilerin sorunlarını görmek ve onlara huzurlu bir çalışma hayatı sunabilmek için yasal düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizde ve dünyada görev yapan bütün gazetecilerin 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, sağlık, başarı, mutluluk ve huzurlu bir çalışma hayatı temenni ediyorum.”

Kaynak: Haber Merkezi