Aydın, kent merkezi, ilçe ve köylerdeki anaokulu, ilk, orta ve lise kategorilerine ait hizmet binalarına yönelik denetimlere başladı.

Denetimlerde görülen eksiklerin 2024-2025 eğitim öğretim dönemine kadar giderilmesi amaçlanıyor.

Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, okul ziyaretleriyle ilgili yaptığı açıklamada, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim öğretim yuvası okullarımıza yönelik çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Yaz tatili döneminde vaktimizin büyük çoğunluğu sahada geçiyor. Her kademe okulumuzdaki ihtiyaçlar birbirinden farklılık gösteriyor. İhtiyaçları yerinde görmek ve kısa sürede bu ihtiyaçları gidermek için büyük çaba gösteriyoruz.” dedi.

Okul ziyaretlerinde her detayı dikkate aldıklarını kaydeden Aydın, şunları söyledi:

“Okullarımızın dersliklerinde, atölyelerinde, idari katlarda, oyun alanlarında, pansiyonlarda, yatakhane, mutfak ve yemekhanelerde, kantinlerde, ders araç ve gereçlerinde okulların çevresinde ve yerleşkelerinde incelemelerimiz devam ediyor. Herhangi bir eksiklik görülmesi durumunda ise eğitim öğretim dönemi başlamasına kadar çalışmalarımızı tamamlayarak okullarımızı hazır şekilde öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin hizmetine sunmanın çabası içerisindeyiz.”

Aydın, denetim ve incelemelerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Kırıkkale MEM