Cumhuriyetin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 85. ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak millet şuurunun gelişmesini sağlayan Mustafa Kemal ATATÜRK’ü her zamankinden fazla aradığımız bu günlerde fikirlerinin yaşadığını görmenin sevindirici olduğunu söyledi.

10 kasım nedeniyle açıklama yapan Necip Taşkın; ATATÜRK’ün, her yıl 10 kasım’da fikirleri ve devrimleriyle anılması gerektiğinin altını çizerek şunları ifade etti:

“ATATÜRK’ün gerçekleştirdiği devrimler, milletimizin ilerlemesini, devletin kalkınmasını ve gelişmesini sağlayacak niteliktedir. Onu anlayabilmek için Cumhuriyet’in neden kurulduğunu anlamak gerekir.

Türkiye, bugünkü ekonomik yapısını ve kültürel gelişimini onun ilke ve devrimlerine borçludur. Ekonomi de ve kültürde milli şuurun oluşmasını sağlamıştır. Kapitülasyonların boyunduruğu altında olan ekonomiyi milli ekonomi şuuruyla kurtarmış ve Türkiye ekonomisinin gelişmesini sağlamıştır.

“Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözüyle dünyaya barış mesajları vermiştir. Bu meşhur söz pek çok ülkede anlamını bulmuştur. Ülkemizde de milletin kendi kendisiyle barışık yaşamasının özünü teşkil etmiştir. Dünya devletlerinin kendi aralarındaki ihtilaflara, savaşlara karışmamaya ve bütün devletlerle barış içinde yaşamaya özen gösteren ATATÜRK, milletini uluslararası felaketlerden korumak için büyük mücadele etmiştir. O büyük insan, ilkeleriyle bugünkü Türkiye’yi inşa etmiştir. Onun bıraktığı Cumhuriyete sahip çıkmak ve korumak görevimizdir.

Onun gibi bir devlet adamı dünyaya gelmemiştir. Vatan, bayrak ve millet şuurunu oluşturan ve milletinin yüreğine kazıyan bu büyük insan, vatan ve bayrak sevgisini bize aşılamıştır. Bu nedenle ona çok şey borçluyuz. Bu vesileyle, ATATÜRK’ü ölümünün 85. yılında rahmet ve minnetle anıyoruz.”

Editör: Müjgan BARIŞ