Ortalama 39.000 Lira Maaşla Kadrolu Yeni Memur Alımı 

TİKA bünyesinde kadrolu yeni memur alımı yapılacak. Başvuruları açıklanan kadrolu GİH sınıfı personel alımlarında tüm detayları ve süreci hemen bu yazımızda bulabilirsiniz.TİKA Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından TİKA uzman yardımcılığı giriş sınavı ilanı yayımlandı. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığına sözlü giriş sınavı ile Genel İdare Hizmetleri sınıfında TİKA Uzman Yardımcısı alınacaktır.

Kadrolu memur alımı başvuru şartları nelerdir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesindeki şartları taşımak, 1 Ocak 2024 tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, askerlik çağına gelmiş erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak, KPSS en az 75 puan almış olmak, 2022-2023 yılına ait Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavlarından (YDS) en az (B) düzeyinde puan almış olmak gerekiyor.

Kadrolu memur alımı başvuru nitelikleri - kontenjanları nelerdir?

2 Uluslararası İlişkiler, 2 Hukuk, 1 İktisat, 1 Maliye, 1 Kamu Yönetimi, 1 Elektrik-Elektronik Mühendisliği, 1 Ziraat Mühendisliği, 1 Makine Mühendisliği alanlarında olmak üzere yeni memur alımları yapılacak. GİH sınıfı kadrolu uzman yardımcısı memur maaşı 26 bin 135 TL’dir. 2024 Ocak zammı % 50 artış olması durumunda maaş 39.202 TL ile göreve başlanacaktır.

TİKA memur alımı başvuru süreci nasıl işler?

Uzman Yardımcılığı giriş sınavı için başvurular 25 Aralık 2023 tarihinde başlayıp, 5 Ocak 2024 tarihinde bitecektir. TİKA memur alımı için adaylar başvurularını elektronik ortamda e-Devlet üzerinden TİKA - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım internet adresinden yapılabilecektir.

Kaynak: Haber Merkezi