Beklenen gün geldi ve Kırıkkale'ye yepyeni bir vizyon kazandıracak olan Özel Harikalar Diyarı Kreş ve Anaokulu'nun açılışı büyük bir katılımla gerçekleşti. "Ekranla değil, akranla büyüyen nesiller için" sloganıyla yola çıkan kurumun açılışına halk büyük ilgi gösterdi. Açılışta Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Recep Sefer ve Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur da yer aldı.

Açılış konuşmasında, Özel Harikalar Diyarı Kreş ve Anaokulu kurucuları Mustafa Şahan, Fatma Zeyrek, Muhammed Emre Güni ve Aylin Güni önemli açıklamalarda bulundu. Mustafa Şahan, “Kırıkkale’ye okul öncesi eğitiminde farklı bir bakış açısı kazandırmak için yola çıkıyoruz. Kurumumuzda okul öncesi eğitimde kullanılan klasik yaklaşımlardan ziyade, çocuklarımızın gelişimine fayda sağlayacak birden fazla yaklaşımın eklektik yöntem ile oluşturulmuş formunu kullanacağız” dedi.

Şahan, çocukların eğitim öğretim süreci dışında duygu durumları, sosyal gelişimleri, bilişsel becerileri ve psikolojik anlamda her alanlarının takip edileceğini ve gerekli psikolojik desteğin kurumun psikoloğu tarafından sağlanacağını belirtti. Çocukların dikkat, konsantrasyon, hafıza, mantık-muhakeme ve işlem hızı gibi bilişsel becerilerinin ölçümlenip geliştirilmesi için çalışacaklarını vurguladı.

Ayrıca, Kreşcepte uygulaması ile velilerin çocuklarıyla ilgili her türlü bilgilendirmeye kolayca ulaşabileceklerini ve gelişimlerini takip edebileceklerini belirtti. Şahan, “Çocuklarımızın sadece dört duvar arasında sıkışıp kalmadığı, doğa ile iç içe, yaşayarak öğrendiği bir metod ile eğitim öğretim sürecimizi yürüteceğiz” diyerek, kurumun vizyonunu aktardı.

Çalışan ebeveynlerin çocuklarının güvenli bir ortamda bulunacağından emin olmalarını isteyen Şahan, “Hiçbir ebeveyn çocuğunun bilişsel, duygusal ya da sosyal gelişimi noktasında endişe etmemeli. Biz bunun garantisini veriyoruz. Kırıkkale’mize bir değer katacağımıza inancımız tam” dedi.

Bu anlamlı açılışta emeği geçen ve katılım gösteren Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Recep Sefer’e, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur’a ve değerli halkımıza şükranlarımızı sunuyoruz. "Ekranla değil, akranla büyüyen nesiller için" sınıflarımızı rengarenk süsleyerek yavrularımızın hizmetine açtık.

Kaynak: Haber Merkezi