Öztürk, paylaşımında Katz'ı hedef alarak, "İşgalci İsrail'in yakın tarih bilgisinden bile yoksun Dışişleri Bakanı İsrael Katz; tarih sahnesine çıktığından beri mazlumun yanında tavır alan Türkiye Cumhuriyeti'ni, Saddam'ın işgalci tavrıyla bir tutacak kadar hadsiz bir politika söylemi içine girmiştir," dedi.

Öztürk, İsrail'in tarihten ders alması gerektiğini vurgulayarak, "Tarihten dersler alıp gafletlerini hatırlaması gereken bir zihniyet var ise o da İsrail'dir ki Hitler'in ve onun gibi soykırımcı figürlerin sonu bugün hâlâ zihinlerde ve tarihin çöplüklerinde kendine yer edinmiş durumdadır," ifadelerini kullandı. Türkiye'nin Karabağ ve Libya'da mazlumların yanında yer aldığını belirten Öztürk, Türkiye'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Avrupa Yahudilerini soykırımdan kurtarma çabalarını hatırlattı.

Öztürk, paylaşımında tarihçi Michael Marrus’un şu tespitine yer verdi: "Nazi işgali altındaki ülkelerde yaşayan Yahudi yurttaşları sınır dışı edilmekle tehdit edildiklerinde, Türkler bunlara karşı yükümlülük duymuşlardır."

Öztürk, İsrail Dışişleri Bakanı Katz'a yönelik eleştirilerini sürdürerek, "Bütün bu tarihi gerçekliği hiçe sayıp yaptığı açıklamayla kindarlığını aşikâr eden İsrail Dışişleri Bakanı Katz, her şeyden önce haddini bilmelidir. Herkes bilir ki bizim tarihimiz had bildirmekle doludur," dedi.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na yönelik ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirten Öztürk, "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na bir 'son' tayin etmek, kıyameti tasarlamakla eş değerdir. İsrael Katz gibi, kendisinde ilahlık vasfı gören her beşer bu yanılgının farkına er ya da geç varacaktır," ifadelerini kullanarak paylaşımını sonlandırdı.

Kaynak: Haber Merkezi