Kırıkkale'nin Yenidoğan Mahallesi Zafer Caddesi'nde, kimlik kontrolü yapmak isteyen polis memurlarına saldıran cezaevi hükümlüsü Y.O.'nun eylemi büyük tepki topladı. Olay, çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla kaydedilirken, iki polis memuru yaralandı.

A W275013 02

Edinilen bilgilere göre, caddede vatandaşları rahatsız eden Y.O., olay yerine gelen Motosikletli Yunus Timlerine küfür ve hakaretler savurup ardından yumrukla saldırdı. GBT kontrolünü engellemek için direnen Y.O., iki polis memurunu yaraladıktan sonra kaçmaya çalıştı. Biber gazıyla etkisiz hale getirilen şahıs, gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

A W275013 03

Yapılan incelemede, Y.O.'nun 4 ayrı suçtan 6 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu belirlendi. Saldırıda, polis memurlarından K.B.’nin parmağı kırılırken, R.U. isimli memur ise vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralı polis memurları Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi altına alındı ve darp raporu alarak saldırgan hakkında şikayette bulundular.

A W275013 04

Cezaevi hükümlüsü Y.O.'nun emniyetteki işlemleri devam ederken, olay kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve polise yapılan bu saldırı büyük tepki topladı.

Kaynak: İHA