Meteoroloji kaynaklarından alınan bilgilere göre, Balkanlardan gelen ve ülkemizin batı kısmından giriş yapan poyraz fırtınası, İstanbul’da etkisini göstermeye başladı. Bu güçlü rüzgarın hafta sonu Kırıkkale'ye ulaşması bekleniyor.

Kırıkkale İçin Poyraz Uyarısı

Meteoroloji yetkilileri, Kırıkkale dahil olmak üzere tüm illere poyraz uyarısında bulundu. Kırıkkaleli vatandaşların, hafta sonu planlarını yaparken hava durumunu ve rüzgar şiddetini dikkate almaları öneriliyor. Poyrazın etkisiyle özellikle dış mekan etkinliklerinde dikkatli olunması gerekiyor.

Hava Forum'dan Açıklama

Hava tahmin raporları yayımlayan Hava Forum’dan yapılan açıklamada, "Müjde! İstanbul’daki poyraz Türkiye turnesine çıkıyor. Feribot seferlerinde dalga sebebiyle fazla sallanma olabilir. İşte Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri poyrazımızın uğrayacağı, üfleyeceği şehirler listesi: İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Kocaeli," ifadeleri kullanıldı.

Kırıkkale de bu listede yer alıyor ve poyrazın etkilerinin hafta sonu boyunca hissedilmesi bekleniyor. Vatandaşların tedbirli olmaları ve güncel hava durumu raporlarını takip etmeleri önemle tavsiye ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi