Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden yazar Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, Marmara İlahiyat Fakültesi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul'da sabah saatlerinde vefat eden Gürdoğan, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Eskişehir'e gönderildi. Cenaze namazına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Gürdoğan'ın ailesi ve sevenleri katıldı.

Prof. Dr. Ersin Nazif Gürdoğan, akademik kariyerinde Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde dersler verdi. Özellikle Kırıkkale Üniversitesi'nde verdiği derslerle bilinen Gürdoğan, burada öğrencilere rehberlik ederek birçok akademisyenin yetişmesine katkı sağladı.

Ersin Nazif Gürdoğan Kimdir?

1945 yılında Mihalıççık-Eskişehir'de doğan Gürdoğan, İstanbul Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1972 yılında Erzurum A.Ü. İşletme Fakültesine asistan olarak atandı ve 1976'da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde İşletme Ekonomisi üzerine doktorasını tamamladı. 1987'de doçent, 1994'te ise profesör unvanını aldı. Suudi Arabistan'da Kral Abdülaziz Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptı ve İstanbul'da finans kurumlarında çalıştı. Gürdoğan, Marmara ve Kırıkkale Üniversitelerinde ders verdi. Ayrıca, 2016 yılına kadar Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yaptı ve Mavera dergisinin kurucularından biri olarak Türk edebiyatına önemli katkılarda bulundu. Gürdoğan, 2020 Mehmet Akif İnan Kültür Sanat ve Edebiyat Ödülü'ne layık görüldü ve 2022 yılında adını taşıyan Ankara Sincan Ersin Nazif Gürdoğan Anadolu Lisesinin açılış törenine onur konuğu olarak katıldı.

Kaynak: İHA