Foto Grid 20240505 093845636Recep Sefer'in atama kararı Kırıkkale'de memnuniyetle karşılandı

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal tarafından Kırıkkale belediye başkan yardımcılığına getiren Kırıkkale'nin tanınmış sendikacısı Recep Sefer'in yeni görevi şehirde memnuniyetle karşılandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Belediye Meclis Üyesi Recep Sefer Kırıkkale'de uzun yıllar Petrol İş sendikasının başkanlığını yaptı. Bu görev süresi içerisinde Sendikanın bölgede ve Kırıkkale'de büyümesinde önemli gayretler gösterdi. Recep Sefer'in atama yazısının ardından Kırıkkale sosyal medyasında tebrik mesajları yağdı ve kendisinden övgü ile bahsedildi.

TECRÜBELİ SENDİKACI

Sendikacılık yıllarında birlikte görev yaptığı emek ve alın teri mücadelesini birlikte gerçekleştirdikleri arkadaşları bu atama kararından memnuniyetlerini ve Recep Sefer hakkındaki görüşlerini şu şekilde dile getirdiler.

126203

Kırıkkale İşçi Emeklisi eski dernek başkanı Basri Keskin atama kararını büyük bir takdirle karşıladıklarını belirtirken  şu açıklamalarda bulundu." Kırıkkale'de uzun yıllar beraber sivil toplum alanında hizmet verdiğimiz Petrol İş Sendikası eski Şube Başkanı Recep Sefer'in böylesine önemli bir göreve getirilmesi bizleri oldukça memnun etmiştir. Recep Sefer, çalışkan başarılı, kriz çözme yeteneği olan ve olaylara barışçıl ve samimiyetle yaklaşan bir arkadaşımızdır . Belediye başkan yardımcılığında Kırıkkale'ye güzel hizmetler vereceğine gönülden inanıyoruz ve Belediye Başkanı Ahmet Önal'ı da bu kararından dolayı tebrik ediyoruz. Kırıkkale'ye yeni atanan Belediye Başkan Yardımcımız Ömer Eldemir ve Recep Sefer'e başarılar diliyoruz." şeklinde konuştu.

ORKAM SEN eski şube başkanı Satılmış Doğan yapmış olduğu açıklamada Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcılığına getirilen emektar sendikacı Recep Sefer'in atamasını oldukça isabetli ve sevindirici bulduklarını  söyledi. Satılmış Doğan " Recep Sefer'le sendikacılık hayatımızda birlikte çalıştık .O Petrol İş Sendikasının başkanıydı .Ben ORKAm Sen 'in başkanıydım. Kendisi çalışkan ,dürüst ve başarılı bir arkadaşımız. Kısacası dört dörtlük bir insan. Yeni görevinde sendikacılık kökeninden gelen yöneticilik kabiliyetini ortaya koyarak güzel projelere imza atacağına inanıyorum."dedi.

Kirikkale 3 Haci Arap Karadurmus

Petrol İş Sendikası Eski Şube Başkanı Hacı Arap Karadurmuş beraber mesai yaptıkları sendikacı arkadaşı Recep Sefer'in atanması hakkında şu açıklamada bulundu.Karadurmuş" Benim Petrol İş Kırıkkale Şube Başkanlığım döneminde Recep Sefer arkadaşımız bize bağlı  Kırşehir Petlas'ta iş yeri temsilcisiydi .Birlikte güzel projelere ve mücadeleye imza attık. Petlas'ın kapatılma sürecinde Kırşehir'den Ankara'ya kadar yürüyüşlerde etkin oldu. Büyük emek sarf etti .1999 yılında sendika başkanlığına ona devrettim. Başarılı çalışkan ,azimli bir arkadaşımız .Yeni görevinde başarılar diliyorum .Aynı gayreti de Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcılığında da  göstereceğine kanaatım tamdır .Recep Sefer Kırıkkale için bir kazançtır."şeklinde konuştu.

Screenshot 20240504 230240 Whats App

Kırıkkale Yapı Yol Sen Eski Şube Başkanı Rıza Akkoyak yaptığı açıklamada sendikal mücadele yıllarında önemli projelere imza atan Recep Sefer'in Kırıkkale Belediyesi'nde de aynı performansı göstereceğini beklediklerini ifade etti.

Rıza Akkoyak " Recep Sefer müstesna bir insandır .Demokrat, olgun. İşinin erbabıdır.Petlas davasında hak mücadelesinde ön saflarda yer aldı. İşçinin emeğinin sesi oldu, gücü oldu. Yargılandı ,ceza aldı .Ancak hiçbir zaman ilkesinden vazgeçmedi ve üyelerini yalnız bırakmadı .Siyasette de Recep Sefer gibi başarılı geçmişi olmuş insanların olması son derece büyük bir ihtiyaçtır .Sendika çalışmalarımızda bize her zaman yapıcı fikirleriyle önder olmuştur. Tüm camia kendisini sever. Kimseyi incitmez .İş bitirme özelliği vardır . Az konuşur ,çok dinler .Güzel proje ve icraat yapar . Kırıkkale belediye başkan yardımcılığı Kırıkkale için doğru bir atama oldu .Sonuna kadar destekliyoruz."dedi.

I M G 20240504 W A0038

Salih Kumru Petrol-İş Sendikası Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ,Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkan Yardımcısı (Genel Sekreter)

Recep Sefer'in Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcılığına getirilmesi konusunda görüşlerini şu şekilde özetledi;

Kırıkkale Petrol-Sendikası Basri Keskin, Hacı Mehmet Kavlak, Hacı Arap Karadurmuş Kırıkkale'li üç efsane sendikacı yaratmıştır. Kırıkkale dışından gelen ama sanki Kırıkkale'li gibi bir efsane daha yaratmıştır. O da Recep SEFER'dir. Recep; benim hem petrol iş merkez disiplin kurulu başkanlığım hem de Kırıkkale Şube Genel Sekreterliğim döneminde Kırşehir Petlas iş yeri temsilcisi idi. Çalışkan dürüst bilge kişiliği ile hem Kırşehir'de yer edindi hem de Petrol-İş sendikasında. Dönemin Tansu Çiller iktidarında Petlas kapatılacak iken Petlas iş yerinde Petlas işçi önderi olarak son derece başarılı çalışmalar yürüttü. Petlas davasında hep birlikte yargılandık ceza aldık. Eğer bugün Petlas kapatılmadı ise Recep Sefer önderliğinde işçi hareketinin payı çok fazladır. Aynı Recep Sefer Kırıkkale Petrol-İş Şube başkanlığında da gerek Petlas, MKEK, Tüpraş, Botaş ana iş yerleri gerek sendikal mücadele gerekse sözleşme dönemlerinde ilgi ve hayranlıkla izlediğim bir sendikacıdır. Hepsinin ötesinde Çankırı'da kurulan Sumitomo Rubber Akolastik Sanayi ve Tic. Aş'yi Kırıkkale Şubesine kazandırmış Kırıkkale Şube tarihinin en büyük sayısal üye olarak iş yerini örgütlemiş ve Kırıkkale Şubeye katmış aynı iş yeri daha sonra Petrol-İş Çankırı Şube olmuştur. Gerek Kırşehir Petlas başta olmak üzere eylemlerimde direnişlerinde en ön safta yürüyen gerekse Kırıkkale 'de örnek bir işçi önderi ve sendika yöneticisi olmuştur. Salt işçi önderi olmakla kalmayıp memur sendikal hareketinde de çok katkısı olmuş. Memur sendika yöneticilerinin çok takdirini kazanmış bir arkadaşımız ve kardeşimizdir. Sendikalı üyelerin emeklilik sonrası örgütü olan Emekliler Derneği ile de yakın teması ve dayanıma içinde olması hep gurur kaynağı olmuş biz sendikacıların hemen her sohbetimizde övgü ve şükranla anmışızdır. Kırıkkale Belediyesi başkan yardımcılığı görevine atandığını öğrendiğimde çok sevindim. Bir ömrü sendikal yaşama adamış Recep Sefer'in Kırıkkale Belediyesine ve Kırıkkale'ye çok şey katacağı ve kazandıracağına inanıyorum. Hem Kırıkkale Belediyesine ve tüm ekibine hem de Recep Sefer'e başarılar diliyorum.

Salih Kumru Petrol-İş Sendikası Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Petrol-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkan Yardımcısı (Genel Sekreter)

Screenshot 20240505 084848 Chrome

Kırıkkale'de "Eğitim sendikacılığı" denildiğinde akla gelen ilk isimlerinden olan Eğitim-Sen Kırıkkale Eski Şube Başkanı Yüksel Şahin , emektar sendikacı Recep Sefer'in Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcılığına getirilmesini memnuniyet verici bir gelişme olarak gösterdi .

Yüksel Şahin açıklamasında "Recep Sefer'in Sendika Başkanlığı döneminde uzun süreli beraber çalışmalarımız olmuştur .Kendisinin sendikacılık ruhuna uyan bir mücadele yapısı vardır. Şimdi kendisi siyasi bir kulvarda hizmete devam ediyor. Ancak sendikacılıkta yazmış olduğu destanın ve başarının Kırıkkale Belediye hizmetlerinde de devam edeceğine kanaatım tamdır. Kırıkkale'de sendikacılığın ekol isimlerinden olan değerli Petrol İş Sendikası eski şube başkanımıza yeni görevinde başarılar dilerim. Bizim hizmetlerindeki Adalet ve liyakattan dolayı güvenimiz tamdır."

RECEP SEFER KİMDİR ? 

Foto Grid 20240506 072657565

 1963 yılında Kırşehir , Kızılcaköy /Özbağ doğumlu , ilkokulu Kızılcaköy'de bitirdi . Ortaokulu ve Endüstri Meslek Lisesini Kırşehir'de tamamladı .

İlk işyeri Hasan Uğurlu , Suat Uğurlu Barajlarında Elektrik Teknisyeni olarak çalıştı . 1983 yılında Etibank Kırka Bor Madenlerinde işe başladı.

1985-87 arası askerlik görevini yerine getirdi . 1988 de Etimaden işletmesinden ayrılarak , Petlas Lastik Fabrikasında işbaşı yaptı.

I M G 20240506 W A0003

 Petlas'ta ilk sendikalaşma çalışmalarının içerisinde yeraldı . 1991 yılında temsilci seçildi . Müteahhit- taşeron işçilerinin örgütlenmesi sürecinde işten atıldı. ,tekrar başladı . 

I M G 20240506 W A0005

1993 yılında baştemcilci , 1995 yılında Kırıkkale tekrar baş temsilciliğe ve aynı yıl yaplan şube kongresinde , şube yönetim kurulu üyeliğine 1999 yılında Kırıkkale Şube Başkanı seçildi ve sırasıyla 2003-2007-2011 ve 2015 olmak üzere 5 dönem Petrol İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanlığına seçildi.

Foto Grid 20240506 073548544

 2018'de emekli oldu.

2023 yılında CHP Kırıkkale İl Kongresinde İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 

I M G 20240506 W A0001I M G 20240506 W A0006

31 Mart 2024 Yerel seçimlerde Belediye Meclis üyeliğine seçildi . 

3 Mayıs 2024 tarihinde meclis üyeliği kontenjanından Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcılığına seçildi .

Kaynak: Haber merkezi