Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Ülke TV'de yayınlanan Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu ve İletişim Uzmanı İsmail Yolcu'nun hazırladığı "Genç Vizyon" programına canlı yayın konuğu olarak katıldı. Programda, gençlerin tercih süreciyle ilgili soruları yanıtlayan Rektör Aslan, Kırıkkale Üniversitesi'nin başarıları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Rektör Aslan, üniversitelerin önemli sorumluluklarının olduğunu belirterek, "Üniversite, evrensel bir kurumdur. Sadece kendi sınırları içinde kapalı kalamaz. Şehrinin, ülkesinin ve dünyanın sorunlarına paydaşlarıyla birlikte dokunmalı ve çözümler üretmelidir. Kırıkkale’de olmamız da bizi savunma sanayisi alanında proje bazlı çalışmalar yapmaya teşvik ediyor" dedi.

Kırıkkale Üniversitesi'nin dört temel motivasyon kaynağını açıklayan Aslan, öğretim planlarının dünyada kabul gören yerlerle aynı seviyede olmasına dikkat ettiklerini ve müfredatı sürekli güncellediklerini belirtti. Teorik eğitimle yetinmeyip öğrencileri sektörle buluşturduklarını, öğrencilerin planlama ve koordinasyonu proje yaparak öğrendiğini vurguladı. Öğrencilerin TÜBİTAK ve öğretim elemanlarının proje çalışmalarında aktif rol almalarını sağladıklarını, sektör temsilcileriyle imzalanan 71 proje bazlı protokol kapsamında öğrencilerin sektörde iş bulma olanaklarının olduğunu ifade etti.

Rektör Aslan, Kırıkkale Üniversitesi'nin barınma, ulaştırma ve öğretim elemanı kazandırılması gibi konularda da önemli çalışmalar yaptığını belirterek, "Öğrenciler, gönül rahatlığıyla Kırıkkale Üniversitesi'ne gelebilirler. Üniversitemizin kapıları herkese açık. Öğrencilerimiz, hocalarıyla rahatça iletişime geçebilir. Her dönem öğrencilerimizle buluşup onların taleplerini dinleriz" dedi.

Kırıkkale Üniversitesi'nin uluslararası sıralamalardaki başarısını da vurgulayan Aslan, Times Higher Education (THE) sıralamasında 1501+ bandında olduklarını, THE Young University Rankings’te 501+, THE Asya Üniversiteleri sıralamasında 501+ bandında bulunduklarını belirtti. GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler Sıralamasında 937. sıradan 888. sıraya yükseldiklerini ve Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralamasında 1875. sırada olduklarını söyledi.

Gençlerin kaybedecek zamanları olmadığını ifade eden Rektör Aslan, "Üniversitelerimiz, Yakın Geleceğin Büyük Türkiye’si vizyonuna uygun şekilde gençlerimizi yetiştirmekle mükelleftir. Güçlü Türkiye’nin kurucusu olacak gençlerin 2053’e, 2071’e hazır olmaları gerekiyor" dedi.

Programın sonunda, Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu ve İletişim Uzmanı İsmail Yolcu, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan'a verdiği değerli bilgiler ve katılımı için teşekkür etti.

Kaynak: Kırıkkale Üniversitesi